Здравей Гост

Ванга 2

  • 0 Отговора
  • 600 Прегледи
*

Неактивен Марая

  • *****
  • 8002
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Ванга 2
« -: Май 19, 2020, 04:31:00 am »
ВАНГА КАЗА - част 1
Беше знойно лято. Температурата на термометъра в София показваше 32 градуса по целзий. Беше събота. Бях решила да не тръгвам никъде. Да остана с децата и да се изкефя на безкорисните усмивки , целувки и думички.
Телефона звънна и това разби на пух и прах намеренията ми.🤣 ТИ ПРЕДПОЛАГАШ , НО БОГ РАЗПОЛАГА!

Тръгнах към Рупите , защото думите на ВАНГА за мен бяха заповед, През цялото време си мислех какво толкова е станало , че ми каза да тръгвам с такъв тон и ми тряска телефона.

С разрешение на тогавашния главен прокурор Иван Татарчев , колите ми се движеха със специален режим. Сиреч имаха сини буркани. Бях нещо като връзкарка.Та , той беше кръсник на сина ми. Славеше се с почит към жените , обичаше жените и беше ценител на прелестите. Няма да забравя първата си среща с него. ВАНГА РЕЧЕ " Много е тежка вратата керко , ма ти ще я отвориш. ИВАНЕ ,ПРАЩАМ ТИ МОЯ КРЪЩЕЛНИЦА, МА НЕМА ДА Я БАЦАШ (целуваш).
И така на един Ивановден 7 януари аз отворих тежката врата на ГлаДната прокуратура. Пристъпих плахо. Той ме покани да седна , помогна ми да сваля визоненото палто до земята . Полата с цепка над коляното явно го впечатли ....🤣
и закачливо ми каза: Ще ИЗВИКАМ ДАРИНА- (така се казваше секретарката му ,а ПАВЛИНА беше другата понастоящем адвокат) да донесе спрея за пръскане върху такива палта. ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЖИВОТНИ СА УБИТИ ЗАРАДИ ВАШЕТО ПАЛТО? - ме смъмри той. Отвърнах знам , но дръзко му казах  . че в природата има подбор . Това е закон.
И по същия начин като него го попитах ,знае ли какво прави жената когато иска да има палто от сребърна лисица. Той отвърна незнам. Право и в упор казах,,,,ТОВА , КОЕТО ПРАВИ ЛИСИЦАТА , КОГАТО ИСКА ДА ИМА МАЛКИ ЛИСИЧЕТА.....🤣🤣🤣 Той прихна от смях. БОГ ДА ГО ПРОСТИ.БЕШЕ ГОЛЯМ МЪЖ И ПОЛИТИК. И така започна едно приятелство. В началото беше свалки...., но аз в прав текст след неговото предложение: '' АЗ МОГА ДА ТИ ДАМ ЕДИН АПАРТАМЕНТ НА ГУРКО 52 И ЕДНА КОТКА МИХАЕЛА" , аз казах ЗАЩО ДА СИ РАЗВАЛЯМЕ ОТНОШЕНИЯТА С ЕДНО Е@,,,Е, Я ВИЖ КАКВИ ГОТИНИ ДРУЖКИ СМЕ. ТОВА БЕШЕ НАЧАЛОТО НА ЕДНО ИСТИНСКО ПРИЯТЕЛСТВО....СЪПРОВОДЕНО С РЕВНОСТ ОТ СТРАНА НА ЛИЛЯНА (БОГ ДА Я ПРОСТИ) МНОГО ГО РЕВНУВАШЕ ОТ МЕН....

И така колата спря на Рупите...Пред зелената порта лично боядисана от мен. ВАНГА ВИКАШЕ , те стояха седнали преведени и притихнали. Кой ли? Д-Р КОНСТАНТИН ТРЕНЧЕВ , ИВАН ТАТАРЧЕВ, АСЕН МИЧКОВСКИ И НЯКАКЪВ АНТУРАЖ КЪМ ТЯХ...
Пропуснах доведения син на Ванга, тогава прокурор на Петрич , по-късно прокурор в Гладна прокуратура ДИМИТЪР ВЪЛЧЕВ.
КАТО РАЗБРА , ЧЕ СЪМ ПРИСТИГНАЛА ВАНГА СЕ ОБЪРНА КЪМ ЛЕЛЯ ВИТКА С ДУМИТЕ " АЙДЕ ВИТКЕ ,СЛАГАЙ МАСАТА'' ,а на тях им каза ''УМОРЕНА СЪМ, НЕ МЕ МЪЧЕТЕ ПОВЕЧЕ.''
И ТРЕНЧЕВ И ТАТАРЧЕВ МЕ ПОКАНИХА ДА ТРЪГНА С ТЯХ. ТЯ ОБАЧЕ ОТСЕЧЕ " ОНА КЕ ЯДЕ ТУК , ВИЕ ДЕК КЕ ИДЕТЕ ,А? НА ЯВОРИТЕ У ПЕТРИЧ, НЕ ЛИ?" ХАХАХА СКОНФУЗЕНИ В ЕДИН ГЛАС ТЕ ОТВЪРНАХА ДА.
Много беше ядосана калиманата ,Огън и жупел....
- Какво толкова е станало кръснице? - попитах плахо.
- Маскари , маже били..., И ТРЕНЧЕВ И ТАТАРЧЕВ . ОТ ТАКА СЕ КАРАТ?
- Ааа, аз знам , че са скарани и си мерят пиш@ите , ама защо не знам. Сигурно щото са им малки.
Прихна Ванга , успях да я разсмея....През това време беше сервирана масата. Вкусна риба по македонски с трохи от препечен хляб , лимон , подправки и резенчета домати се виждаше в тавата.
"Витке дай бело вино РИБАТА КЪЛНЕ , ВИНАГИ ЧАША БЕЛО ВИНО С НЕЯ ДА ПИЕТЕ".
Хапнахме , побъбрихме , пита ме за децата и ми каза ;
-БЕГАЙ НА ЯВОРИТЕ.
Заведението беше в края на града сякаш , Имаше огромен чинар , на една голяма маса бяха подредени всички ,пиеха , хапваха. Сложиха ме между Татарчев и Тренчев , които изобщо не си говориха...След 30 мин, се поотпуснаха и се започна един разговор , ЗА ЕДИН ЗАКОН, ЗА ЕДНА СЪДЕБНА СИСТЕМА , ЗА ЕДНИ ДВАМА ВНОСИТЕЛИ АНА КАРАИВАНОВА-БСП , АСЕН МИЧКОВСКИ -АСП.
Няма да разказвам повече подробности , закона беше приет както поискаха присъстващите. Но , аз се почувствах кофти и употребена, Разсърдих  се на Ванга
.
След по-малко от седмица ми мина , но и зададох директно въпроса ЗАЩО МЕ ИЗВИКА И МЕ ИЗПРАТИ НА ОНАЗИ МАСА....Тя отвърна :  " ЗА ДА СТРОШИШ ЛЕДА, ЗА ДА ГИ СРЪРЖЕШ". ДАНО КЪМ ОНЗИ МОМЕНТ СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА НА БЪЛГАРИЯ.

За мен остана извода , че приятелството в България винаги е свързано с някакъв интерес , че чисти остават само онези приятелства от детските години , че няма партии , цветове и идеологии , че света не е дуален и , че компромиса днес може да бъде полезен или вреден утре.
Въпрос на гледна точка,