Здравей Гост

Вимшоттари даша

 • 2 Отговора
 • 679 Прегледи
*

Неактивен Марая

 • *****
 • 7991
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Вимшоттари даша
« -: Юни 09, 2018, 08:45:39 pm »
Има много видове dashas преобладаващи за очертаване на хороскоп. Самият парашар споменава около 32 даши. Но най-популярната даша е Вимшоттари даша. Другите даши на мода са аштотари и йогини.

Вимсощари означава сто и двайсет. Това са общите години, разпределени на всички планети, представляващи 120 години пълна продължителност на човешкия живот. Според Лагу Парашари, всички планети са добри или лоши, когато в своята дхаха и собствената си антардаша не дават добри или лоши резултати според естеството си. Планетите в dashas ще дадат следните резултати. Тук даваме тълкуване на Вимшортари Даша.

Mahadasha на слънцето: (шест години):  Ако Слънцето е благоприятен и, но благоприятен за Lagna, Strong от знак, който се поставя в тригон, Кендра, или 11-ти дом, а също и в добра позиция в Дивизионни Графики тогава човек ще има печалба от богатството от Правителството. или статия, свързана със Слънцето, много комфорт, щастие, чистота на ума, високо състояние в Govt. Получаване на правителство. превозно средство, получава промоция, раждане на син, министерство, получаване Govt. Силата, властта, позицията на честта, благосклонността на старейшините, Земята в хълмисти или горски райони, богатство и слава, просперитет на бащата и привързаност към баща му, добро здраве и т.н.

Докато слабите, лошо поставени Слънце в знак, Дивизионни графики или ПАК с маловажни дава много нещастия, загуба на богатство, загуба на слава, власт, загуба на доверие, лошо здраве, свързани със Слънцето природа като изгаряне на тялото, епилепсия, сърдечни заболявания, , кожно заболяване и т.н., наказание от Govt. Depromotion в експлоатация или загуба на престиж. Ще бъде интензивна болка и опасност от скрито богатство, Арихта за баща или болест за себе си. Това е сепаративна природа Планета, когато Слънце, 12-ти дом лорд и Раху / Сатурн оказват комбинирано влияние върху всяка къща и нейният господар тогава човек ще бъде отделен от значението на тази къща.

Махадаша от Луната: (10 години): Луната също е лагна. Ето защо е много важно в хороскопа. Силата му е един от основните фактори за просперитета. Ако Луната благоприятен за Lagna, Strong от знак, който се поставя в тригон, Кендра, или 11-ти дом, а също и поставен добре в Дивизия Графики тогава човек ще има печалба от богатство от женски, или статия, свързана с Луната, много удобства, щастлив церемонии, пренасяне , превозни средства, син и благословение на богинята Лаксми, Психическо щастие, щастие към или от майката, Господ. благодат и т.н. Верготам луна дава успешен живот ..

Това обикновено е благоприятно, но когато е слабо и поставено в лоша къща, то е лошо. Докато слабата луна ще даде противоположен резултат. Това ще даде умствено разстройство, депресия, проблем за майката, загуба на богатство и статут. Периодът на Rahu / Луна или Луна / Rahu дават тревоги и ако и двамата са аспектирани от злонамереност, тогава грижите се увеличават.

Mahadasha на Марс: (7 година): Ако Марс е благоприятен за Lagna, Strong от знак, който се поставя в тригон, Кендра, или трети, 6-ти, 10-ти, 11-ти или къща, а също и поставен добре в Дивизионни Charts. тогава човек ще има печалба от богатство от земя, селско стопанство, високи позиции, бижута, по-малък брат, статия, свързана с Марс, много удобства, добри отношения с съпруг, победа над враговете, добра способност да се бори или да се бори, добър курс, огнена и дръзка природа.

Докато слабият Марс причинява злополуки, нарязвания, боли, болести, кражба, наранявания, хирургически операции, кръвна инфекция, конфликт със съпругата, епилепсия, арогант. В знака "Въздух" може да причини опасност от буря, въздушна катастрофа и т.н. В подвижния знак може да се получи опасност от злополука с автомобил. В земен знак може да доведе до опасност от земетресение, аварии в мини, колапс на къща или падане и т.н. В воднисти знак може да доведе до опасност от удавяне, а в Огнена знак, че може да доведе до опасност от пожар, токов удар, изстрел пистолет наранявания и др   загуба на собственост, загуба на работа, изблик на загуба на темперамент в съдебни спорове или врагове, лошо здраве на брат, загуба от пожар.

Mahadasha на Меркурий: (17 година): Ако Меркурий е благоприятен за Lagna, Strong от знак, който се поставя в тригон, Кендра, или 11-ти дом, а също и поставен добре в Дивизионни Графики тогава човек ще има печалба от богатството от бизнес, образование, почести в спорта , публикации или статии, свързани с Меркурий, много удобства, Психическо щастие, щастие и възхищение от учените, щастие на братовчеди и чичовци, с венус дават талант за музика.

Докато злонамереният или немощен Меркурий дава психични заболявания,   нервност, кожни проблеми, смущения в образованието, загуба на богатство, проблеми с урината, кражба, пожар. Ако това е в 6-та, 8-та или 12-та къща, страданието, страстта и богатството страдат. Болести като жълтеница и ревматизъм може да се задържат.

Махадашжа от Юпитер: (16г.): Добрият и добре поставен Юпитер дава религиозен ум и интерес към срещата на светиите, хората на Сатчвич или да ги търси, надеждата щедро, лесно и симпатично. Раждане на добри деца, благотворителни, печалба от жълти предмети, сладки изделия. Той може да стане министър, учител, съветник, съдия, йоги, философ, религиозен ръководител и др.

Докато злосторните или слабите, изгарящи, изтощени или в 6-та къща Юпитер дават лоши резултати от нещастието, тревогите, нерелигиозния ум. Променени са пребиваването, загубата на богатство и децата, умствено напрежение, заболявания като чернодробен проблем, рак, жълтеница.

Махадаша от Венера: (20 години): Ако Венера е благоприятна за Лагна, Силна с знак, поставена в Трин, Кендра (не трябва да е господар на Кендра) или 11-та къща, а също така добре разположена в Дивизионните графики, тогава човек ще получи печалба от бизнеса свързани с артикула на Венера. Артистична природа, като поет, музиканти, актьор, брак, съпруга, атрактивна личност, признание, нова къща, благополучие на децата, лице присъства на парти, религиозни церемонии, любов, бижутерийни, парфюми, превозни средства.

Докато страдащите, лошо разположените или лошите за Лага дават лоши резултати като човек, ще бъдат неморални, пристрастени към виното, харчат пари като вода и след това страдат от заболявания. Опозиция и отделяне от близки и скъпи, проблеми от жените, загуба на професионален статус, болести по полов път, стрес от жени, загуба на бизнес, болести като анемия, урина, СПИН, загуба на сперма.

Махадаша от Сатурн: (19г.): Ако Сатурн е благоприятен за Лагна, Силен чрез знак, поставен в Трин, Кендра или 11-ти дом, а също така се намира добре в Дивизионните графики, тогава човек ще получи печалба от бизнеса, свързан със статията на Сатурн. Той ще спечели успех чрез трудолюбието си, чрез депресирани хора като харианците, негрите, престъпниците, племената, циганите, нецивилизираните хора или ще спечелят чрез мюсюлмански хора с ниска каста или ще получат чрез селското стопанство, подчинените неща, образованието, властите. работа, слуги, стари жени, Постигане от западната посока.

Докато пострадалите, лошо поставени или с Rahu / Ketu / Mars или лошо за Лагна дават лош резултат като човек, ще бъдат неморални, пристрастени към вино, мързеливи, стават гангстерски, трудни, се унижават, много разочарования, лоши, късни бракове, кражби, богатство, скръб от съпруга и деца, лишаване от свобода, нещастия, умствени безпокойства, загуба на собственост, мозъчни нарушения, болки в стомаха, парализа, телесна деформация и хронични заболявания.

Махадаша от Раху: (18 години): Когато Rahu / Ketu е поставен в 3-та, 10-та или 11-та къща, в екзалтиране или благотворен знак или в ПАК с благотворен господар или в Трин с господар Кендра или В Кендра с Тринин, , власт, авторитет, богатство, нова къща, кралско признание в чужди земи, бижута, контакти с чужденци, дипломат, поклонение в живота.

Докато в неблагоприятно положение човек ще има умствени безпокойства, загуба на съпруга, деца, нечиста храна, преместване на място, страдание, лошо здраве, провал в бизнеса, загуба на богатство, раздразнение,  загуба на позиция, страх от лишаване от свобода или изгнание чужда страна с много нещастия и трудности, съдебни спорове, дългове, епидемия, епилепсия, рак, капка, внезапна атака на болести, отрова и змийска захапка.

Махадаша от Кето: (7г.): Кето е значител на Мокша. Кета в тронове или 11-та къща се смята за добра, ако не е засегната. Ketu в 3-та, 6-та или 11-та къща дава щастие в своята dasha и печалби от правителството. В знак за благосклонност и варга, благоприятства от царе, удоволствия от деца и превозни средства, гордост, щастие от пътуването.

Като има предвид, че когато е слаб, той предизвиква раздори с близки и причинява загуба на собственост, нещастие, убийство, тайни интриги, заклеймяване и порочни тенденции. То също причинява болести, подобни на тези на Раху и Марс. Освен това причинява сърдечен удар, операции и отравяне в тялото.

Махадаша Ефекти На Базата На Къщи:
1-ви дом : Ако владетелят на 1-ва къща е силен, тогава местните ще се издигнат на висока позиция, щастливи, ще поддържат добро здраве, просперитетът ще се увеличи. Докато слабият или лошият господар дава лошо здраве, умствени безпокойства, страх от затвор, унижение, погребални ритуали, чувство на неудовлетвореност, загуба на позиция и нещастия.

2-ро Къща: Добре поставеният и силен втори владетел ще благослови родения с богатство, успех поради речта, пари чрез лекции, добра храна, добри дъщери, членове на семейството ще растат на брой, щастлив период в дахата на Втори Господ. Докато слабият или лош поставен господар носи много разходи, гняв на царя, неприятности на очите, не се придържа към думите си, действа глупаво пред публиката. Страхът или смъртта, ако вторият господар е мафичен, а след това малоидният AD нанася загуба на богатство чрез кражба и пожар, пада от позицията.

Вторият дом: Силният 3-ти господар дава брой на братята и сестрите, показва кураж и чест, сътрудничество от братя и сестри, но лошо за финансова или богатство. Когато слабият или лошият поставен господар е добър за богатство, но лошо за братство, блудство или недоразумение със сестра си, съседи, тайни врагове, загуба на гордост и унижение.

4-та къща: Ако 4-ти господар е добре поставен и силен, тогава местният ще има щастие от майка, съпруга, транспорт, получаване на земеделска земя, къща, по-висок статут и богатство. Когато слабият или лошият господар, по време на своя даш, превозно средство, опасност за къщата, земя, оставяйки далеч от мястото си къща, опасност от злополука, съдебни спорове за неблагоприятно положение на имота и нарушена спокойствие.

5th House: Силен и добре поставен 5-ти господ дава добро образование, раждане на син, става министър, печелене и промоция в кариерата, отдаване на чест, религиозна и добра природа, политически успех, внезапна печалба от спекулации. дава неуспех при разглеждане, безобидно се разхожда, болест или загуба или притеснения от деца, загуба на пари в спекулации, безусловно деяние, стомашно разстройство.

6th House: Когато силен или добре поставен от собствения си 6-ти господ дава лошо здраве, загуба от врагове, слуга, бедност, унижение,  наранявания на тялото, загуба на репутация, добитък, домашни любимци или работа; собственият си знак и не трябва да бъде по-силен от Лага, тогава местните ще надделеят над враговете си, добро здраве, без болести, щедри и мощни, придобиване в служба, богатство, блясък и просперитет, смели успехи в конкуренцията.

Седма къща: Когато 7-ми господар е силен и добре поставен в класацията, тогава местният ще се ожени, ако роден не е омъжена, ще има щастлив брачен живот, нови дрехи, истинска, религиозна, висока академична квалификация. Ако 7-ми господар е на седмия, очарователна личност, пътувания за удоволствие, физическа сила, човек обича съпруга си, а съпругът идва от добро семейство, дори мафичен дава добра съпруга според природата на планетата. Тя премахва всички DOSHA като Путра доша, Мангалик доша или Вишканя доша, добра природа верни и религиозни съпрузи. Съдбата се издига след брака, Просперитетът в чужда земя, Успехът в професията, помощта на съпругата в професия, печалбата в партньорство. Когато слабият или лошият поставен господар дава повече от един съпруг, тайни любезни дела, късен брак или никакъв брак. Здравето на съпруга страда или съпругата страда от спонтанен аборт, по-женски проблеми и немощен съпруг. Смърт на съпруга или случайно разделяне, или измамени от съпруг, страдание на син в закон ,. Отрича щастието на партньора. Придобиване чрез лош начин, вечни болести, Самотен живот без приятел или съпруга, ветровити болести, страдат от загуба в партньорство.

8-ми дом: Когато Силна или в добра позиция осма господар от собствения си знак, то това Даша дава лошо здраве, стрес, тъга, съперничество, опозиция, ревност, интензивно сексуално желание, в края на живота, неуспешен надежда, унижение и etc.Whereas бедност  е слаб и лош, поставен от собствения си знак и поставен в 8-та или 12-та къща, и не трябва да е по-силен, отколкото Лахна, роден в Даша на 8-и господар, да благославя с благоприятни обстоятелства и прогрес в професията, или освобождаване от задължения, прекратяване на спорове, кавги ще се уреждат, придобиват говеда или служител.

Деветата къща: Когато 9-и господар е силен и добре поставен в класацията, тогава местният ще има проспериращо време в своята даша, става постижител и дори историческа фигура, печелене на богатство, здраве, добър ранг, заслуга, синове, внуци, успех в цялото начинание, цялото щастие в живота, посещенията  в чужда страна.

Докато слабият или лошо настанен лорд дава слабо финансово положение, просперитетът ще намалее, ще претърпи вътрешно щастие, неуважение към децата и великите деца, нещастен. Загуби чрез врагове, жалко, без комфорт от баща, караница. Аспектите на злодеянията дават по-злокобни резултати, докато благотворните аспекти намаляват злосторния характер.

10-ти дом: Когато 10-ти господар е силен и добре позициониран в класацията, тогава местен ще бъде успешен в неговите опити като промоция, власт, добро състояние, име, слава и придобиване на богатство, проспериращо време в Даша. Това е един от най-добрите dasha в живота life.Where слаб или лошо поставени господар тогава местните ще страдат от падане от позиция, финансова загуба, неуважение, провал в предприятието, живеят далеч от родината, дистрес, върнати в кариерата.

11-та Къща: Когато 11-ти господар е силен и добре поставен в диаграмата, тогава местният ще има непрекъснат поток от пари, растеж в просперитета, щастие в семейството, връзка, приятели, печалби от старейшини, много служители и т.н. злоупотреба с ухо, неприятности за по-голям брат и сестра, син, загуба, мизерия, неуважение, измамени от другите.

12-ти дом: Когато силен или добре поставен 12-ти господар той дава хоспитализация, лишаване от свобода, загуба на богатство от Govt. поръчки, много разходи, болести, робство,  може да отидат в чужбина и да страдат там. Малките планети дават лоши резултати, а благоприятните дават добри резултати. Когато тя е слаба и болна от собствения си знак и не трябва да е по-силна от Лагна, тогава местните ще харчат пари за добри каузи, правят заслужени дела, ще получат чест в чужбина.
http://astrovastutips.com/interpretation-of-vimshottari-dasha/

*

Неактивен Марая

 • *****
 • 7991
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Вимшоттари даша
« Отговор #1 -: Юни 28, 2018, 01:21:07 am »
Тълкуване на Вимсотари Даса
Всяка Даса има няколко влияния

Достойнството на господарите Даса / Антардаса в диаграмата на Раси са от голямо значение. Къщите им трябва да се разглеждат внимателно.
Позицията на Navamsa също е важна. Специалните аспекти на живота трябва да бъдат предсказани от други карти на Varga (като деца от D7, братя и сестри от D3).
Господът Махадаса става Лагна за времето на Даса. Antardasas трябва да се разглежда в сравнение с тази Lagna.
Приятелството и враждебността на господарите Даса и Антардаса са важни. Такава непостоянна връзка между Дада и Андардаса може да бъде неприятна, дори ако техните позиции и силни страни са добри (и обратно).
Повечето събития се случват в подходящия Antardasas. Събитията, посочени от Mahadasas, най-вероятно се случват в подходящия Antardasas.
Естественият характер на господарите Dasa / Antardasa не е толкова важен в Vimsottari Dasa (да речем 15%).
Комбинацията от Dasas е важна. Така че събитията, посочени от Вимсоттари, със сигурност ще се случат, ако Йогини и Калачакра Дъсес се съгласят.
Трябва да се разглеждат и позициите на къщите и Накшатра от плаващи платформи. Така че Gochara и Sarvatobhadra могат да дадат ценни съвети, ако (и кога) събитията се сбъднат.

http://www.saravali.de/articles/dasa_vimsottari.html

*

Неактивен Марая

 • *****
 • 7991
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Вимшоттари даша
« Отговор #2 -: Юли 01, 2018, 05:32:30 pm »
Във ведическата астрология, благоденствието и непоносимостта на всяка планета зависи от Асцендента на Янма Кундали. Това е така, защото всяка планета дава различни резултати за различните Асценденти. Ако една планета е благоприятна за един Асцендент, може да е неприятна за друга. Следователно, благосъстоянието и несправедливостта трябва да бъдат правилно анализирани. Планетите са благоприятни или неблагоприятни по време на техните Даши. Планетите са най-влиятелни по време на техните Дашас и Анртадас. Резултатите на планетите зависят от много различни фактори. Нека се опитаме да анализираме Dasha Phal на планетите.

Всеки път, когато се анализира един кундали, се анализират качествата на естествените благоприятни и неподходящи планети. Позицията, състоянието, отношенията с Асцендента, домовете, управлявани от тях, взаимоотношенията с други планети, отношенията с други къщи и т.н. също се изследват за естествени благоприятни и неподходящи планети. Всички те се анализират по отношение на Даша на планетата. Цялата тази информация ви осветява за Даха Фаал на планетите.

Естествената благоприятна планета не е в състояние да даде благоприятен резултат по време на своята дъша или антардаша, ако е мощна и страда от Кендрадипати Доша.
Dasha на Луната дава благоприятни резултати на родния, когато е в собствения си знак, приятелски знак или превъзходен знак в троица или седма къща от Dashanath.
Естествената благоприятна планета не дава благоприятни резултати по време на своята дъша, ако страда от долда на Kendradhipati и пребивава в трета, шеста или единадесета къща. Такава планета може дори да даде по-неблагоприятни резултати, отколкото естествена неблагонадеждна планета.
Естествена благоприятна планета дава благоприятни резултати, ако е Kendradhipati и пребивава в трета или единадесета къща от централната си къща. Това е така, защото такова разположение отменя Kendradhipati dosha.
Когато естествената благоприятна планета е Кендрадипати и управлява втора или седма къща или живее в една от тези къщи, тя може да даде много неприятни и опасни резултати по време на своя даша или антардаша.
По време на даша или антардаша на планетата "Йога Карак" родителят получава много благоприятни резултати. Такава планета има способността да даде максимални благоприятни резултати.
Ако владетелят на троица е в трик къща, той дава добри резултати по време на своя даша или антардаша. Тези благоприятни резултати обаче ще бъдат постигнати след много усилия и борби.
Освен че е владетел на троица, ако една планета е и владетел на трета, шеста или единадесета къща, началният период на нейната даша може да причини някои проблеми на родния. Въпреки това местният ще постигне успех след някои първоначални проблеми.
Ако една естествена неблагоприятна планета е Господ на тригонска къща в Джанма Кундали, тя не може да даде много благоприятни резултати. Въпреки това, ако естествената благоприятна планета е Господ на троица, тя дава много благоприятни резултати.
Ако планетата dasha е активна в Kundali на местното население, планетата също дава резултати, свързани с къщата, в която тя присъства. Всъщност планетата също дава резултати, свързани с нейните елементи Карак.
В родния Джама Кундали, ако една планета е Господ на две неподходящи къщи, тя става изключително злощастна. Третата, шестата и единадесетата къща не се считат за благоприятни. Планетата става изключително неподходяща, ако е Господ на две къщи от тези три. Например, Юпитер става изключително благоприятен за Везни Асцендент, когато е Господ на трета и шеста къща. По този начин той дава неблагоприятни резултати по време на своята даша.
Осмата къща в Джанма Кундали винаги се смята за неподходяща. Резултатите, получени от Господаря на осма къща обаче, зависят от нейните транзити. Господарят на осма къща сведе до минимум благосъстоянието на къщата, в която се намира. Всъщност тя също така минимизира благоприятността на планетата, с която тя присъства.
Резултатите, получени от Господа на дванадесетата къща, зависят от състоянието й в Кундали. Родната трябва да изучи позицията на Господаря на дванадесетата къща и връзката й с други планети в Кундали.
Dashanath предизвиква стрес и причинява здравословни проблеми, когато живее в къща Бадхак по време на своя денша. Ако тази планета е в центъра от къщата на Бадхак, родината може да се наложи да пътува в чужбина. По време на тази дъша родителят е подчертан и изпитва проблеми.
Ако двама вражески планети се обличат помежду си, родителите получават неблагоприятни резултати по време на своя даш.
В родното Кундали, ако две планети са променящи се знаци, техните характеристики и качества също се обменят.
Резултатите, свързани с махадаша и антардаша на планетите, зависят напълно от състоянието на планетите в Янма Кундали. Тези резултати също зависят от състоянието на взаимоотношенията между планетите и техните съответни планети. Нека се опитаме да разберем тези принципи с помощта на долупосочените примери.

Ако Mahadasha Nath се намира на дъгата на Rahu-Ketu, това може да причини здравословни проблеми за родния.
Когато Господ на дванадесетата къща преминава с Втората къща или аспекти на втората къща, тя може да се превърне в мощна планета Марак по време на своята Даша или Антардаша.
В един Джанма Кундали, благоприятните лордове от централни къщи дават благоприятни резултати по време на Даша или Антардаша на приятелски планети.
В Сарвашкак Варга, планета, която има много точки в Кундали или която има много точки в 11-ия дом от къщата, в която се намира, родината получава благоприятни резултати по време на своя Dasha или Antardasha.
Ако Венера и Сатурн са силни в един Джанма Кундали, те причиняват неуспехи в живота на местния жител по време на Даша или Антардаша. Въпреки това, ако тези планети са в шеста, осма или дванадесета къща един от друг или в купчина къщи един от друг, те дават добри резултати на родния.
Ако една възвишена планета в Janma Kundali е изтощена в Navansh Kundali, тя не може да даде благоприятни резултати. От друга страна, ако в Джама Кундали е въздигната планета в Яма Кундали, тя дава благоприятни резултати по време на нейната Даша или Анртадаша.
Ако Раху е в къща "Трик" и преминава с "Господаря на централната къща" или "Тригон", тя дава благоприятни резултати в началото на Даша. Въпреки това, тя може да причини здравословни проблеми в по-късната част на Даша.
Ако и двете Венера и Юпитер присъстват в Скорпион, подписването на Янма Кундали или на някоя от тези планети е в знак на Скорпион, но те се обличат помежду си, родителят получава благоприятни резултати по време на Веневската Даша.
Родителите получават благоприятни резултати по време на Дъша на Меркурий, ако Слънце и Меркурий преминат един с друг в родния Джама Кундали.
Родителите получават изключително благоприятни резултати по време на Луната на Даша, ако Луната и Марс преминат един с друг или се разгледат един друг. Въпреки това местното население получава смесени резултати по време на Дъша на Марс.
Родителите ще получат благоприятни резултати по време на "Дъша" на Сатурн, ако Сатурн и Юпитер транзитират помежду си или се разгледат помежду си в един Джанма Кундали. Дъша на Юпитер обаче ще даде смесени резултати.
По подобен начин, Луната на Даша става благоприятна за родния, ако Луната и Юпитер транзит помежду си или се обличат помежду си в един Джанма Кундали. Дъша на Юпитер обаче остава средна и дава смесени резултати.
Господарят на осмата къща от определена къща унищожава резултатите от тази къща по време на нейната Даша.
Ако една планета в шеста, осма или дванадесета къща са слаби, те дават изключително неблагоприятно по време на своята Даша.
Ако Antardasha Nath присъства във втора, четвърта, пета, девета, десета или единадесета къща от Mahadasha Nath, родителят получава благоприятни резултати по време на своя Dasha.
Родителите получават смесени резултати, а Даша остава средна, ако Махадаша Нат и Антардхаша Нат са в Самсапак един от друг.
Ако Antardasha Nath е в трета, шеста, осма или дванадесета къща от Mahadasha Nath, родителят получава неблагоприятни резултати по време на своя Dasha.
Ако Махадаша Нат и Антардаша Нат са естествени приятели и са господарите на благоприятните къщи, родителите получават благоприятни резултати по време на тяхната Даша.
Antardasha Nath дава благоприятни резултати на родното по време на неговата Даша, ако присъства в превъзходен знак на Mahadasha Nath в Janma Kundali.
Даша на господарите в четвърта, пета, девета и десета къща от Махадаша Нат дава добри резултати на родния.
Родомът преживява много важни инциденти в живота си по време на Даша на Махадаша Нат и Господаря на Нахщарата на Махадаша Нат.
Транзитът на планети с Махадаша Нат влияе върху резултатите, които родния получава по време на своята Даша. Всъщност, транзитите на други планети понякога определят вида на резултатите, които родния получава по време на Даша на Махадаша Нат.
Ако Даша Нет не е господар на къща за трюфели, но е господар на благоприятна къща и присъства в своя възвишен, собствен или moolatrikona знак, местният получава благоприятни резултати. Роденият също получава благоприятни резултати, когато Даша Нат се премества от къщата, където се намира в трета, шеста, десета или единадесета къща.
http://astrobix.com/learn/439-analysis-of-dasha-according-to-position-of-planets.html