Здравей Гост

20 въпроса, които премахват негативните мисли

  • 1 Отговора
  • 706 Прегледи
*

Неактивен Марая

  • *****
  • 7991
  • ПРОСТО МАРАЯ!
20 въпроса, които премахват негативните мисли
Какво държите здраво, а всъщност трябва да се откажете от него?

Казват, че човек е това, което мисли. Негативните мисли са част от живота на всеки, но има хора, които им отдават твърде голямо значение и това ги изкарва извън баланса. Негативността се ражда от отговорите, които си даваме.
Според лайф коуч на име Марк не бива да си задаваме три въпроса: „Защо аз“, „Защо не аз“, „Ако не съм достатъчно добър?“. Вие колко често си ги задавате? Сега вижте 20 въпроса, които ще ви помогнат да се отървете от негативните мисли.
1. За какво бихте могли да бъдете благодарни и положителни към този момент? – Когато животът ви дава всички причини да бъдете отрицателни, мислете положително.
2. Посочете един проблем, който се радвате, че нямате. – Усмихвайте се сега! Не защото животът е лесен, перфектен или точно както сте очаквали, а защото решавате да бъдете щастливи и благодарни за всички добри неща, които имате и за всички проблеми, които знаете, че нямате.
3. Какво държите здраво, а всъщност трябва да се откажете от него? – Може би това е страх от промяна, липса на воля, липса на мотивация, обръщане на твърде много внимание на чуждото мнение и т. н.
4. Кой или какво се нуждае от вашата прошка? – Прошката е най-вече за вас, за да ви освободи от негативните емоции и мисли, които само пречат.

5. Кое е правилното нещо, което трябва да направите сега? – Само защото е лесно, не означава, че си заслужава. Правете каквото е правилно, а не това, което е лесно.
6. Какво може да направите за някой друг точно сега? – Добрите вибрации винаги се връщат към нас.
7. Какви комплименти получавате напоследък? – Когато някой каже нещо хубаво за вас, си струва да си спомняте.
8. В какво знаете, че сте добри? – Ако рядко получавате комплименти, направете си вие. Помислете какво ви прави специални, в какво сте най-добри. Няма нужда някой постоянно да ви казва, че сте специални. Вие трябва да го знаете и да си го напомняте.
9. Какво бихте направили по различен начин, ако знаехте, че никой няма да ви съди? – Отделяйте конструктивната критика и подминавайте завистта, обидите и негативността.
10. Какви дейности ви помагат да се чувствате най-добре със себе си? – С други думи, разберете какво ви мотивира.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/12-semeystvo/38269-20-vaprosa-koito-premahvat-negativnite-misli/

*

Неактивен Марая

  • *****
  • 7991
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: 20 въпроса, които премахват негативните мисли
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2017, 11:55:58 pm »
11. Какво ви вълнува от живота? – Помислете... Ако наистина бихте се развълнували точно сега, от какво би могло да дойде това вълнение.
12. Какви оправдания трябва да спрете да правите? – Всеки има оправдания, кои са вашите, от които трябва да се откажете?
13. Ако се учите от грешките, защо винаги се страхувате да правите такива? – В живота грешките ви правят по-умни, а дискомфортът, който носят ви прави по-силни.
14. Кога неочакваното бе по-добре от това, което очаквахте? – Някои промени идват изненадващо и ние трябва да се адаптираме към тях. И понякога да не стигнем точно там, където сме искали, а където е трябвало, се оказва голям късмет.
15. Какво ще знаете по-добре следващия път? – Не позволявайте на вашите страхове от минали събития да повлияят на резултата за вашето бъдеще.
16. Каква е следващата крачка напред оттук нататък? – Всяко неприятно събитие или ситуация не бива да ви спира да вървите напред. По-силни и по-мъдри.
17. Какво е безценно за този момент за вас? – Със сигурност има много красиви неща край вас, които са ви безценни.
18. Кога за последен път забелязахте звука на собственото си дишане? – Отпуснете се. Вие сте си самодостатъчни. Дишайте дълбоко, отпуснете се и просто живейте в този момент.
19. Към този момент кой се нуждае най-малко от вниманието ви? – Помислете за кръга хора край вас. Отделете тези, които са негативни, избирайте с кого да прекарате времето си и то да ви носи положителни емоции.
20. Кои незначителни случки в миналото, в които сте били отхвърлени са объркали самочувствието ви? – Не позволявайте на минали събития и незначителни хора да повлияят на самочувствието и самооценката ви.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/12-semeystvo/38269-20-vaprosa-koito-premahvat-negativnite-misli,2/