Здравей Гост

Транзитни решетки

 • 6 Отговора
 • 3777 Прегледи
*

Неактивен milla_m

 • *****
 • 1060
Транзитни решетки
« -: Октомври 24, 2012, 05:07:20 pm »
Из "   Предсказателна астрология"
 " Орелът и чучулигата "
    Бернадет Брейди
1-ви дом
Сфера от живота, която управлява: Аза, физическото тяло и външността, предприемането на независими действия.

1- ви дом е областта на личността и в резултат на това управлява не само физическата външност, от гледна точка на нашия стил на обличане, но също и физическото тяло и дори нашето име. Това е домът на " Аз съм" и е ангажиран с вашите усилия да обособите себе си в света, в който живеете. Той също определя вашата независимост.
   Когато този дом е акцентиран , това показва, че най- вероятно ще предприемете независими действия. Вие решавате сами да напуснете къщата, без да чакате хазаинът да ви изгони насила. Вие решавате да напуснете работата си, вместо обстоятелствата да ви изхвърлят от работа. Или  това са нещата , които се случват на  вашето физическо изражение, на вашето тяло.

Ако 1 ви дом се намира :
На горния ред на решетката, това означава, че независимото действие привидно кара събитията да се проявяват . Тъй като искате да направите нещо, събитията ще се случат в друга област.

На средния ред от решетката, това означава, че областта с която сте най- ангажирани, е физическото тяло, вашата външност или вашата самостоятелност. При това разположение могат да се случат инциденти или смяна на името. Едно от характерните неща за това разположение е, че чувствате ситуацията под контрол. С други думи ще бъдете  наясно, че това са ваши лични действия, които опъват струните на събитието.

В долният ред на решетката, означава, че господарят на 1 дом е транзитиращата планета или планетата, към която  е транзитът. Тази планета е тясно свързана с вашата независимост или лични действия. Така следствията от събитието засягат физическото тяло или външността, както и вашата независимост.  Затова клиентът може да бъде посъветван да предприеме самостоятелно действие, защото това е времето на личната сила.


2-ри дом
Сфера от живота която управлява : лични ресурси- материални, умствени, духовни , сигурност.

2- ри дом е средната точка на изгряващата нощна полудъга и е комбинация от значението на 1- дом/ личност, индивидуалност/ и 4- ти дом/ дом, семейство, род/. В астрологията превеждаме това, което лично претендирате, че е ваше, т.е личната собственост.
    Личната собственост не са просто физическите предмети около вас, това са личните ресурси и таланти, които имате на  разположение- самоуважение, ценностна  система, отношение към сигурността.
      Когато е акцентиран в предсказателната работа,  самоуважението и сигурността се изразяват от гледна точка на парите, умствената нагласа или духовната подкрепа.

Транзитни решетки
 Ако 2- ри дом се намира:
 В горния ред на решетката, това означава, че  благодарение на вашата позиция или отношение към физическата, умствена или духовна сигурност събитията ще се случат.
Може да не ви достигнат пари или да попаднете на някакви пари. Може просто да сте получили емоционална сигурност, което ще ви поведе към нова насока.

 В средният ред на решетката, означава, че събитията, които ще се случат ще се съсредоточат върху въпросите на сигурността- умствена, физическа или духовна. Сега фокусът е върху получаването на пари или намирането на емоционална сигурност или самоуважение.

 В долният ред на решетката, означава, че господарят на 2- ри дом е транзитиращата планета или планетата, към която е транзитът. Тази планета е много ангажирана с въпросите на сигурността. Така последствията от събитията ще засегнат  умствената, физическата или духовната сигурност.  Загуба или печалба на пари, спечелване или изгубване на емоционална подкрепа като резултат от събитието, по- голяма самоувереност като резултат от  начина, по който се справяте със събитието, и т.н

« Последна редакция: Октомври 24, 2012, 05:08:57 pm от milla_m »
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен milla_m

 • *****
 • 1060
Re: Транзитни решетки
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2012, 10:58:31 pm »
3-ти дом

Сфера от живота, която управлява: информация, идваща от и в области , свързани с близките взаимоотношения- като братя, сестри- или места счетани за близки.

Това е традиционният дом, управляващ мисловните модели, кратките пътувания, транспорт, братя и сестри, ранно  обучение, комуникация, работа с книги или документи и близки съседи.  Всичко отнасящо се до този дом е близко.  Когато е акцентиран в предсказателната  работа,  това показва, че няма изненади и събитията се отнасят до " собственият ви заден двор" така да се каже.
 Определението за задния двор ще варира от индивид до индивид.  Ако пътувате на големи разстояния, може да смятате цялата страна , в която живеете, като местна област. От друга страна, ако никога не сте напускали, хълмовете където сте родени, може да се шокирате от пътуването до най- близкият град. За планинеца пътуването до града ще бъде събитие, определено от 9 дом, не от трети, както би било за един жител от предградията.

Транзитни решетки

 Ако трети дом се намира:

В горният ред от решетката, това говори за въпросите, свързани с близките неща в заобикалящата среда. Братя и сестри, семейната кола, ежедневната книжна работа. Нещата, които са ви познати, нещата, които приемате като даденост. Това е защото тези неща са ви толкова познати, че виене осъзнавате евентуалните трудности или събития, които могат да дойдат от тази зона на живота.

В средният ред от решетката, показва, бе близките области описани преди това, сега са главните причини за ангажиране или усилие: книжната  работа, която е ежедневие сега е  фокус на действие, раздорите или веселието с близките, автомобилните повреди да причина да промените маршрута си до работа, за да започнете учебен курс.

 в  долният ред на решетката, означава, че господарят на 3- ти дом е транзитиращата планета или планетата, към която е транзитът. Така последствията от събитията засягат познатите области на учене, братя, сестри и т. н. , познатите модели се променят в резултат на събитията и биват научени нови неща. Границите на задният двор малко са се преместили.


4-ти дом

Сферата от живото, която управлява: физическото убежище, семейството, приключване на спорен въпрос

4-ти дом е ъглов и се разполата около Надира, най- ниската точка от кръста на материята. Това е каменното огнище, точката на топлината и грижите в нашият дом. В предсказателната астрология можем да го определим като управляващ дома, семейството, физическото убежище, както и безусловният родител- майка или баща.
 Някои неща, които трябва да се направят с имуществото, промени в местообитаването, членове на семейството, които напускат дома, хора, които се пренасят в дома ви, или неща, свързани с фамилното наследство, са атрибути на 4- ти дом.

Транзитни решетки

 Ако 4- ти дом се намира:

В горният ред на решетката, това означава, че една ситуация в която попада вашето семейство или дом, предизвиква събития, проявяващи се в друга област на живота. Например можете да решите да допостроите стая към вашата къща и в резултат на това решение да се наложи да изкарате курс по дърводелство.

В средният ред на решетката , означава, че събитията се случват в заната на дома и семейството и основните ви ангажименти са свързани с тях: безпокойства в дома или преместване на дома, промени  в семейството - раждане или смърт- деца, напускащи дома и т.н

В долният ред на решетката, господарят на 4-ти дом е транзитиращата планета или  планетата, към която е транзитът. Така последствията от събитията предизвикват промени в дома и семейството. Освен това може да се сложи край на ситуацията. Положението в дома сега не е централна тема, но се изменя в резултат на централния въпрос. Например може да смените работата си и в резултат на това трябва да смените местонахождението си в град. Основният въпрос е работата, но последствията от това рефлектират върху смяната на местоживеенето.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен danni

 • ****
 • 477
Re: Транзитни решетки
« Отговор #2 -: Октомври 28, 2012, 01:49:45 am »
Мила как да ги разбирам тези решетки, какво означава?

*

Неактивен Марая

 • *****
 • 7991
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Транзитни решетки
« Отговор #3 -: Септември 29, 2013, 05:09:43 pm »
5-ти дом

Сфера от живота, която управлява: творческо пресъздаване и неговите резултати; деца, любими хора и артистични търсения.

Половината път между семейството и дома (4-ти дом) и точката на личните взаимоотношения (7-ми дом) е зоната на 5-ти дом. В тази зона вие се научавате да коригирате поведението, характерно за детството, и да създавате нов набор от поведенчески модели или очаквания като ги отблъсквате от стената на личните взаимоотношения. Тази зона е променлива и затова не е обвързана със старите привички. Тя обхваща игра и пресъздаване, тъй като това е начинът да се изучи творческия процес. Децата са нещо като бейзболен мач между 4-ти и 7-ми дом и са поставени в този дом като лично творение на родителите. В предсказателната работа този дом означава деца, бременност, обучение на малки деца, възпроизвеждане, продуктивно творчество и - без да го забравяме - романтична любов.

Транзитни решетки Ако 5-ти дом се намира:


В горния ред на мрежата, означава, че заради дете, някакво лично творчество или желание за повече творчество събитията се проявяват в друга област на живота. Поради бременност вие напускате работа или може да изпитате желание да рисувате и така променяте вашата житейската ситуация, за да създадете повече време за тази дейност.


В средния ред на решетката, означава, че основната зона на вашите ангажименти са деца, любовници или това, което е вашата лична творческа изява.


В долния ред на решетката, господарят на 5-ти дом е транзитиращата планета или планетата, към която е транзитът. В индийската астрология господарят на 5-ти дом дава положителни събития или резултати и въпреки че използваме различен зодиак, установих, че това е валидно и за западната астрология, даже господарят да е Плутон. Така изходът ще бъде положителен и в резултат на събитията клиентът може да стане по-съзидателен да се ангажира с деца или да срещне любим човек.

6-ти дом

Сфера от живота, която управлява: домашно ежедневие; здраве и диета; навици; дълг и служба.

В древната вавилонска астрология това е домът на робството, но днес той отразява нашето отношение към служенето. Когато се събудите сутрин и започнете да осъществявате списъка с ежедневните скучни работи, този списък е вашият 6-ти дом. Ежедневието - ежедневната монотонност - е 6-ти дом. Независимо дали това ежедневие е спускане с парашут, домашна работа, пазаруване, бизнес сделки и т.н., то принадлежи на 6-ти дом. Навиците в дома, независимо какъв е начинът на живот, принадлежат на този дом. 6-ти дом също се отнася към въпросите, свързани със здравето и диетите, тъй като физическото тяло има свои собствени цикли, ритми и привични модели.

Транзитни решетки Ако 6-ти дом се намира:


В горния ред на решетката, въпросите, които са част от вашето ежедневие, могат да предизвикат събития, случващи се в друга област на живота. Тези въпроси могат да бъдат от здравно естество или свързани със служене и дълг. Може да се случи нещо в работата.


В средния ред на решетката, домашното ежедневие - ежедневната работа - е под напрежение. Това е зоната, където чувствате промените, като работа, здраве или навици.


В долния ред на решетката, означава, че господарят на 6-ти дом е транзитиращата планета или планетата, към която е транзитът, затова последиците от тези събития ще се почувстват в зоната на домашното ежедневие. Като следствие може да очаквате промени във вашите ежедневни модели. Също установявате, че се товарите много повече в ежедневния си живот.

*

Неактивен Марая

 • *****
 • 7991
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Транзитни решетки
« Отговор #4 -: Септември 29, 2013, 05:12:13 pm »
7-ми дом

Сфера от живота, която управлява: лични взаимоотношения, бизнес партньорство и съдебни случаи.

Традиционно този дом представя сферата на личните взаимоотношения и може да разкрие вашите нужди, желания и очаквания в една връзка. Този дом разкрива същността на възможните проекции във взаимоотношенията. Когато сте млади, отразява същността на взаимоотношенията с вашите родители. Този дом се отнася до всичко, което е открито. Не съществуват тайни в 7-ми дом. Той символизира откритите врагове, съдебните случаи и бизнес партньорството, тъй като това са законните взаимоотношения между двама или повече души. Освен това 7-ми дом влияе също, когато в основата на дружбата е някаква религиозна идея, тъй като това е брак в по-различна форма.

Транзитни решетки Ако 7-ми дом се намира:


В горния ред на решетката, това означава, че в резултат на една връзка събитията се случват в друга област от живота. Заради бизнес партньорство може да пътувате през океана; в резултат на омъжване, жената може да забременее и т.н.


В средния ред на решетката, означава, че събитията ще се случат във връзка с дадено взаимоотношение, посредством съдебен процес или чрез взаимоотношенията на родителите. Това ще бъдат засегнатите области. Женитба, развод или установяване на бизнес партньорство могат да бъдат евентуалните събития през този период.


В долния ред на решетката, означава, че господарят на 7-ми дом е транзитиращата планета или планетата, към която е транзитът. Така това показва, че ще се създава или разрушава връзка, поради текущи събития. Основното събитие може да бъде презокеанско пътуване, но в резултат на това пътуване вие срещате някого, с когото създавате връзка.

8-ми дом

Сфера от живота, която управлява: трансформация, начало или край, смърт или раждане; пари.

8-ми дом е средната точка между социалната класификация (10-ти дом) и личните взаимоотношения (7-ми дом) и може да се разтълкува като домът, където човек използва възможностите на други хора. Тези възможности могат да бъдат емоционални, физически и финансови. Този дом влияе върху цикличната природа и говори за рециклирането на всички неща - включително самият живот. Така нашето отношение към раждането, смъртта, секса и средствата на тези около нас попада във властта на 8-ми дом. В предсказателната работа той създава атмосферата на крайната, безвъзвратна промяна - приключване, завършване, трансформация - така че става невъзможно да се възвърне старата система.

Транзитни решетки Ако 8-ми дом се намира:


В горния ред на решетката, това означава, че благодарение на смърт, раждане или желание за промяна събитията ще започнат да се проявяват в друга област.


В средния ред на решетката, означава, че въпросите на раждане, смърт, пари и т.н. са основните области на фокусиране. Не е необичайно една бременност да бъде показана като разположение на 8-ми дом в тази част от решетката. Независимо от изявата на събитията, вие ще се занимавате със "субстанцията" на живота.


В долния ред на решетката, означава, че господарят на 8-ми дом е транзитиращата планета или планетата, към която е транзитът. Тази планета в рождената карта ще действа екстремно, дори да е Венера. Така текущите събития предизвикват трансформация. Ситуациите, описани чрез останалата част от решетката, проявяват тенденция към приключване при такова разположение. Това е важна позиция, тъй като означава безвъзвратна промяна или край благодарение на събитията, които се случват. Ако клиентът попита: "Ще приключи ли моя брак?" от позицията на 8-ми дом, отговорът ще бъде, че бракът ще се промени до такава степен, че или ще приключи, или ще се измени, така че клиентът трудно ще го разпознае.

9-ти дом

Сфера от живота, която управлява: пътуване и това, което е несвойствено; учене и места на образование; книги и публикации.

9-ти дом в предсказателната работа е това, което е несвойствено и ще предизвика културен тласък - чрез физически пътувания до други места или чрез образоване с неща, които не са обичайни в собствената ви среда. Домът също обхваща идеята за книги, тъй като това е начинът човешката раса да съхранява своите знания. 9-ти дом, подобно на 7-ми, е много осъзнат дом, без да има нищо скрито. Планинецът, в примера с 3-ти дом, ще окачестви пътуването до града като събитие от порядъка на 9-ти дом. След като обаче свикне с маршрута до града, преживяването ще попадне във владение на 3-ти дом. Пътуване, учене, чужденци, летящи чинии, публикуване, книги, неочаквани новини от далече са все в обсега на 9-ти дом в предсказателната работа.

Транзитни решетки Ако 9-ти дом се намира:


В горния ред на решетката, това показва, че благодарение на желанието на човек да учи, да пътува и т.н. събитията се провокират в друга област на живота.


В средния ред на решетката, означава, че ученето пътуването или срещата с чужди хора са нещата, които се превръщат в главна област на ангажимент или интерес от страна на индивида. Когато клиентът възнамерява да предприеме презокеанско пътуване или да започне някаква форма на висше образование, или просто има проблеми с кореспонденцията си, астрологът може да очаква да види 9-ти дом в такава позиция.


В долния ред на решетката, означава, че господарят на 9-ти дом е транзитиращата планета или планетата, към която е транзитът. Подобно на господаря на 5-ти дом, тази планета в рождената карта винаги ще носи разширяване по един конструктивен начин. Може би има и малко късмет в изхода от действието на транзита и вие може да се стремите упорито към това, което искате. Така събитията, които са се случили, се отразяват върху индивида по отношение на пътуване, учене или начини да разшири своите хоризонти. Културният тласък предстои да се случи, но по начин, който разширява ума, а не го плаши.

*

Неактивен Марая

 • *****
 • 7991
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Транзитни решетки
« Отговор #5 -: Септември 29, 2013, 05:14:44 pm »
10-ти дом

Сфера от живота, която управлява: обществено положение, кариера и начина, по който ви оценява обществото; поприще - жизнена активност, която носи лично удовлетворение.

10-ти дом показва начина, по който ви преценява групата и обществото според вашето занимание, семейното положение и понякога в зависимост от това дали сте родител, или не. 10-ти дом е също родителят, от който получавате вашата обществена обособеност. Ако имате известна майка, този родител ще бъде майката. Ако, от друга страна, носите фамилно име и ви знаят като "дъщеря на баща си”, тогава това ще бъде вашият баща. Всяка промяна в тази структура ще бъде събитие от порядъка на 10-ти дом. 10-ти дом е също обществен дом, тъй като отново няма нищо скрито и акцентите на този дом показват, как реорганизирате начина, по който се представяте пред публиката.


Транзитни решетки Ако 10-ти дом се намира:

В горния ред на решетката, въпросите, свързани с кариерата или общественото положение, ще запалят искрата която предизвиква събитията да се случат в други части от живота.


В средния ред на решетката, начинът, по който ви вижда обществото, е главната област на действие във вашия живот. Това може да е вашата кариера, женитба, развод приемане ролята на родител или други неща, които ще засегнат вашето обществено положение.


В долния ред на решетката, означава, че господарят на 10-ти дом е транзитиращата планета или планетата, към която е транзитът. Така събитията, които се случат, ще доведат до промени във вашето обществено положение: нова работа, изясняване на житейската позиция, промяна във взаимоотношенията с родителя, който е представен чрез 10-ти дом.

11-ти дом

Сфера от живота, която управлява: групи, приятели, даване на съвети.

На половината път между общественото ви положение, управлявано от 10-ти дом, и вашия публичен образ, определян от 1-ви дом, се разполага 11-ти дом, представящ срещата на тези две точки. Това е зоната на социален контакт. 11-ти дом в предсказателната работа е домът, където се осъществяват контакти между хора без дълбоко емоционално съдържание. Така това е областта, в която са вашите колеги, клубове, групи и случайни запознанства. Той също обхваща размяната на съвети, защото съветването е вид взаимодействие, при което индивидът, който дава съвет, не се ангажира емоционално. Груповата работа и усилията, които полагаме в групови проекти, са под влияние на този дом. 11-ти дом също представя осиновените деца.

Транзитни решетки Ако 11 -ти дом се намира:

В горния ред на решетката, означава, че ще получите съвет или действие от страна на приятел, което подтиква събитията да се случат в друга област от вашия живот Засилва се общуването, което води до събития, стигащи до критична точка.


В средния ред на решетката, означава, че приятелите или групата сега са главната зона на ангажиране заедно с възможността да се срещнете с нова група от хора или да се занимавате със съвети, терапия и т.н. Осиновяването на дете или работа с децата на други хора може също да бъде главна тема.


В долния ред на решетката, означава, че господарят на 11-ти дом е транзитиращата планета или планетата, към която е транзитът. Така резултатът от събитията е формиране на нова група. Може да се заемете със съветване, терапия или групови проекти, работа в група и т.н.

12-ти дом

Сфера на живота, която управлява: самота, това, което е скрито; болести, интуиция и психични способности.

12-ти дом със своя дълбок смисъл в рождената астрология приема един доста опростен вид в предсказателната астрология. Това е домът на самотата, домът на болестите или оттеглянето. Той може да описва скритите врагове или може да говори за неща, погребани в миналото, както и за вашите психични или интуитивни познания. Силната интуиция, болници, затвори или работа за огромни многонационални компании са областите управлявани от 12-ти дом. Изгубване, объркване, неразбиране, опиянение или замечтаност - всичко това принадлежи на този ДОМ.

Транзитни решетки Ако 12-ти дом се намира:

В горния ред на решетката, това показва, че тъй като скритите неща стават очевидни или поради нуждата ви да бъдете сами и изолирани, събитията се случват в други области от вашия живот.


В средния ред на решетката, самотата, болестта или тайнствеността се превръщат в главна област, която е засегната. Може да имате работа с големи компании или системи за обществена сигурност и т.н.


В долния ред на решетката, означава, че господарят на 12-ти дом е транзитиращата планета или планетата, към която е транзитът. Това е труден за управление дом, тъй като, когато се активират дълбините на 12-ти дом, утайката може да се издигне, изтласквайки на преден план въпроси, извън контрола на клиента. Отнема се силата. Така събитията, които се случват, може да ви накарат да се усамотите, изолирате, разболеете или да бъдете въвлечени в подобни ситуации с други хора. Това означава също, че може да развиете вашите интуитивни способности в резултат на събитията.

Re: Транзитни решетки
« Отговор #6 -: Септември 30, 2013, 10:07:16 am »
Ако може и някакво уточнение в кой ред коя планета (транзитна натална и т.н.) попада, че никак не съм наясно :-[