Здравей Гост

Живот сред сънища

 • 4 Отговора
 • 2634 Прегледи
*

Неактивен Марая

 • *****
 • 7991
 • ПРОСТО МАРАЯ!
Живот сред сънища
« -: Декември 12, 2011, 02:58:06 am »
Сънувах....път. Черен коларски път...и една огромна птица на пътя...Гледаше ме сякаш ми говореше..,беше с интересни очи...приличаха на човешки.... ::).................

*

Неактивен Fairy

 • *****
 • 1949
 • емоция :)
  • poznanie.net
Re: Живот сред сънища
« Отговор #1 -: Декември 12, 2011, 08:49:04 am »
Сънищата ще ви покажат и къде се намирате, и накъде вървите. Те ще ви разкрият вашата съдба. Карл Юнг

Здравей,
Темата за сънищата винаги ми е била интересна. Но аз лично съм против традиционното им тълкуване – пособия като съновници според мен са излишни, защото те са толкова лични и индивидуални... клишираното тълкуване е безсмислено, защото сънищата могат да бъдат изтълкувани правилно само и единствено от човекът, които ги е сънувал.
Малко предисловие  ;D
Сънищата са пленявали и интригували човечеството от незапомнени времена. Най-древните тълкувания на сънища се срещат във вавилонския Епос за Гилгамеш, написан върху глинени плочки през 3000 г. пр.н.е. Известно е, че древните гърци и египтяни са се занимавали с „пораждане на сънища“, като сънищата били изкуствено предизвиквани в храмове и светилища с цел лечение. В Библията се разказва за много хора, ръководени от сънищата. Йосиф предсказал на фараона седем години на изобилие, а след това седем години на глад, правилно тълкувайки неговия сън. При ацтеките най-главен и уважаван бил Богът на сънищата. Северноамериканските индианци имали специални стаи за съновидения, където старейшините на племето тълкували сънищата, получени по време на видения и обреди и вземали решения, основаващи се на това.
Любопитно е, че много (ако не повечето) от най-големите учени са сънували своите открития. Често хората виждат решения на проблемите си на сън. (това е защото умеят да говорят добре със своето подсъзнание). Например Айнщайн сънувал, че язди лъч светлина, много преди да развие теорията за относителността. Джеймс Уотсън е насочен към откриването на загадъчните свойства на ДНК като сънувал две змии, усукващи се една около друга. Менделеевата таблица също е била сънувана..  примерите са много.
Проблема със сънищата е, че те работят изключително с алегории, символи и метафори. Често сънищата показват проблемите ни, къде грешим, къде сме на прав път, казват ни, че имаме дисхармония или емоционален проблем, показват ни как да следваме своята съдба и да реализираме скрития в нас житейски потенциал.
Има много системи за осъзнато сънуване, за запомняне на сънищата... няма да се впускам в това, защото съм на мнение, че всеки сам трябва да намери своя метод.
Тълкуването на сънищата се правят от този, които сънува. Често сънищата са лишени от всякаква логика, смисъл, трудни са за обяснение, а намирането на ключовите епизоди, детайли, често е не лека задача. Но според мен едно е сигурно, че сънища са послания, които подсъзнанието ви изпраща, затова те показват неща за вас самите. Наскоро се впечатлих от една теория, която твърди, че над 90% от сънуваните лица (в това число обекти, животни, създания, чудовища..) са всъщност отделни аспекти от личността и живота му. Т.е. всички действащи неща в съня сме самите ние, с изключение на някои от случаите (и то не винаги), когато се припознава някои (родител, приятел, деца..).

Но към твоя сън. Както по-горе писах важно е ти самата да го тълкуваш, аз мога само да дам предположение, но не и истинско тълкуване.
Път – черен, коларски (аз си го представям кален, каменист, труден за вървене, малък). Според мен това символизира (казвам според мен, защото аз и ти имаме различни асоциации за предметите ;) ). Та според мен виждащ трудност в живота си. Има път до желаното място, но той ти се струва малък, труден, не лесен. Черен път според моите усещания това е не убеденост, несигурност, защото не знаеш какъв ще е резултата от този „път”.
Една огромна птица (не знам защо, но аз лично си я представям като черен жерав, щъркел...). искаш решение, конкретно, недвусмислено, сякаш искаш да чуеш съвета, да видиш посоката от високо в перспектива. Човешките очи, според мен са символ на мъдростта и знанието. Някак си имаш проблем и търсиш друг път към решаването му, по извисен, по-широк, по-ясен, по-мъдър. Искаш да го видиш (сигурна, съм че ще).
Ами надявам се да съм била полезна.


*

Неактивен teia

 • **
 • 74
Re: Живот сред сънища
« Отговор #2 -: Април 09, 2012, 03:28:54 pm »
От известно време сънувам ,че летя. Летя като орел . Имам крила. Най-странното е ,че аз в живота се страхувам от високо.

*

Неактивен milla_m

 • *****
 • 1060
Re: Живот сред сънища
« Отговор #3 -: Април 10, 2012, 08:34:53 pm »
От известно време сънувам ,че летя. Летя като орел . Имам крила. Най-странното е ,че аз в живота се страхувам от високо.

А като летя, с какво усещане беше?  Имаше ли страх.? Около тебе какво имаше и каква беше картината? Можеш ли да опишеш?
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

Re: Живот сред сънища
« Отговор #4 -: Април 19, 2012, 08:04:50 am »
сънувам един мъж...като истински са срещите ни насън, толкова са емоционално наситени, че и като се събудя усещам че съм още там, като някакво друго измерение и трептение