Здравей Гост

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Астрология / Re: Сексуално привличане, страст и обсебване в синастрията
« Последна публикация от anjelinad - Август 31, 2019, 01:48:24 am »
Ако погледненете този Х извън планетите...Много ми се набива като НЕ. Много.... но много ми е и като пясъчен часовник....като и от двата края е много отворен.... хелп...
2
Астрология / Re: Сексуално привличане, страст и обсебване в синастрията
« Последна публикация от anjelinad - Август 31, 2019, 12:00:53 am »
Здравейте приятели. Може ли някой да ми помогне с тълкуването на тази синастрия. Кой в действителност е увлечения? Кой обсебения? Случват се много странни неща и много неща не се случват... Бих споделила още ако се появи някой събеседник, но за сега да не товаря излишно темата. Ровичкам я от известно време, но доста се обърках и ми е нужно по-експертно мнение. Благодаря предварително ако някой откликне.

3
Избрани теми / Тълкувание на даша бхукти – планетните периоди
« Последна публикация от Марая - Юни 20, 2019, 12:48:14 am »
Тълкувание на даша бхукти – планетните периоди
Като цяло, ако човек е опитен в очертаването на рождения хороскоп, няма да му е трудно да се предскаже точно резултатите от дашите и бхукти. И все пак, както в цялата астрологическа работа, необходим е пълен и задълбочен анализ на участващите планети. Също са налице някои специфични съображения, които са приложими само към системата на дашите. По-долу са дадени всички аспекти, които трябва да се обхванат, преди да се правят предсказания за периодите.
• Забележете кои домове управлява настоящата по даша планета, за да определите дали е благотворно или злонамерено влияние за този конкретен асцендент. (За подробности по владичеството вижте стр. 77)
• Проверете кои домове заема и управлява планетата, тъй като значенията на тези домове ще са ключът към типа събития, които да очаквате. Направете същото и за планетата бхукти.
• Вижте дали планетата на дашата е в знак на приятел или враг и да преценете съответстващо. Повторете го и за планетата бхукти.
• Отбележете всички аспекти към планетата на дашата или бхукти. Колкото по-близък е градусът до аспект, толкова по-силен е ефектът, но не пренебрегвайте аспекти с широки орбиси от 20-29 градуса и т.н.
• Не забравяйте да включите разглеждането на ретроградните планети. Ретроградните бенефици са отслабени, докато малефиците в такова състояние губят доста от злотворността си.
• Ако двете планети, задействани по даша и бхукти, са приятели, резултатите са по-благоприятни. Ако са враговете, са по-зловредни.
• Ако някоя планета на даша или бхукти е на 6, 8 или 12 дома от другата, трябва да се очаква определен брой отрицателни въздействия.
• Ако планета на даша или бхукти планета е на 5 или 9 дома от другата, вероятни са някои благотворни резултати.
• Ако планетата на дашата е в съвпад или опозиция с бхукти планетата със стегнат орбис от градуси, ще се проявят изключително интензивни резултати.
• Дашите често са по-ефективни след като човек е преминал детството и има по-голямо влияние в света.
• Дашите обикновено носят значими промени в живота и затова човек обикновено изживява мощни влияния няколко месеца преди точната дата на дашата. Съществуват обаче и забележими събития в рамките на няколко дни от началото на периода или подпериода.
• Важно е да се балансира поставянето на планетите, въвлечени в даша и бхукти, с цялостните възможности на хороскопа. Например не бива да се очаква голямото богатство по време на даша бхукти, ако рожденият хороскоп не полазва такъв потенциал.
• През даша или бхукти на изключително добре поставена планета е възможна почти всякакъв вид облага. Например, ако Марс е екзалтиран и изключително добре аспектиран, човекът може да получи съпруга дори и Марс да няма абсолютно никаква връзка със седми дом. Или човекът да се сдобие с кола или къща, макар да няма връзка с четвърти дом. По същия начин, когато разглежданата планета е ужасно наранена, индивидът може да има проблеми в почти всички житейски сфери през този период.
• По време на даша бхукти на две планети, които си разменят знаците, са вероятни специални резултати. Например, ако Слънцето е в Козирог, а Сатурн – в Лъв, тогава по време на период Слънце-Сатурн (или Сатурн-Слънце) може да се получат отлични въздействия, свързани със замесените домове и планети. Същото ще важи и за планети, които образуват всякакъв необикновен планетен съюз, особено раджа йога.
• При даша бхукти именно бхукти планетата е тази, която оцветява планетата на дашата. Например, ако Луната и Марс са в близък съвпад, пред периода на Луна-Марс е вероятно да има насилие, инциденти и други подобни събития. Пред периода на Марс-Луна е възможно да настъпят благотворни въздействия според домовете, които Марс управлява, тъй като са силно подкрепени от вибрациите на Луната.
• Първият подпериод бхукти в даша обикновено не дава пълни резултати. Например, ако даша предвещава слава, дължаща се главно на планетата на дашата, добрите резултати може да започнат от началото на дашата, но интензивността на очакваните резултати е вероятно да настъпи след като първият подпериод бхукти е приключил.
• При очертаването на дашите е добре да се обследва кой дом заема планетата според двете домови системи. Въпреки че древната система (която използва знаците като домове) изглежда дава най-добри резултати, съвременната техника, при която един дом се простира на 15 градуса от двете страни на изгряващия градус, също често се оказва надеждна в разкриването на ефектите на даша или бхукти.
• Индийските писания постановяват, че ако асцендентът е по-силен от Луната, тогава дашата при раждането трябва да се определя от градуса на асцендента, а не на Луната. На практика обаче почти всички астролози просто използват позицията на Луната за тази цел. Тази информация е включена тук за хората, които желаят да експериментират, въпреки че авторът не е постигнал абсолютно никакъв успех с метода по асцендента.
Макар хиндуистките писания да описват многобройни специфични въздействия, които биват пожънати по време на дашата на всяка конкретна планета, всъщност тази информация следва да се зачита в най-общи линии. Най-явните резултати се създават от домовете, които планетата заема или управлява. Следователно трябва да се поставя само минимален акцент върху природата на въвлечената планета. Няма никакво съмнение, че малефик като Марс или Сатурн, когато е силен и добре поставен, ще дава отлични ползи, докато Венера или Юпитер в лошо състояние е възможно да причинят несметни нещастия. Даденият по-долу текст обхваща типичния вид събития, които може да се очакват през различните даши. Дали въздействията са положителни или отрицателни, разбира се, зависи от състоянието на всяка конкретна планета.


Слънце
Шестгодишната даша на Слънцето ще донесе събития, свързани с популярност, напредък в кариерата, авторитетни позиции, влияние и сила, слава, признание от по-възрастните сродници и авторитетни фигури, и отношения с правителството. Бащата е възможно очевидно да излезе на преден план, а ако Слънцето е добре поставено, животът му ще се подобри. Ако е наранено, случва се обратното. Според индийските писания по това време човекът може да се отдаде на пеене на мантри и скитане в обрасли с джунгла райони. Ако Слънцето е слабо и увредено, възможни са проблеми със зрението или сърцето.


Луна
Понеже Луната е такова лично влияние, тази десетгодишна даша обикновено е изключително важен период през живота на човека. Затова ще трябва да е свързана с физическото съществуване на човека, с признаването от другите, с осъществяването на най-големите желания и с най-интимно свързаните неща в живота – каквито и да са те за индивида. Всички значения на Луната, разбира се, влизат в игра, така че може да се очакват отношения с жени и с майката, чийто живот също ще бъде засегнат – за добро или лошо, в зависимост от поставянето на Луната. Тези години ще са изключително емоционални, с повече романтика, сензитивност и променливо настроение. Отлично време за работа пред очите на обществеността и за придобиване на разпростряна нашироко репутация, ако Луната е добре поставена. В такива случаи също е често срещано време за брак и голямо щастие. Ако Луната е наранена, периодът ще е много труден, що се отнася до душевния мир и общото благосъстояние. Човекът ще е подложен на клевета, унижение, обвинения, личен провал и превръщане в жертва от другите. Физическите заболявания може да включват стомаха, гърдите или мозъка…


Транзитите – предсказване на брак, бременност, домове и автомобили и т.н.
Транзитите са настоящите планетни позиции, които оказват своето влияние върху фиксираната рождена карта. В индийската астрология те се използват по-общо, отколкото в западната система, тъй като се прилагат от индийците за разкриване на тенденции нерядко за година или две от живота на човека. Макар и не всички индийски астролози да ги използват, транзитите обагрят или модифицират онова, което вече е очертано чрез основния източник на прогноза – системата на дашите. И все пак, ако текущите транзити са достатъчно мощни, те са в състояние да окажат специфични и предвидими резултати. А за предсказване на брак и раждане транзитите са далеч по-надеждни от даша и бхукти.
Причината транзитите да са по-общи в индийската система е, че точният градус на транзитната планета се пренебрегва и се използва само неговата домова или знакова позиция. С други думи, планетата влияе върху всичките 30 градуса от всеки знак, който засяга. Също така транзитите обикновено не отменят показанията, разкрити от даша бхукти, освен в редки случаи, когато съществува „всеобхватен“ транзит. Значението на това твърдение ще бъде разбрано по-нататък с обяснението на метода на транзитите.
Първата стъпка в тази практика е да отбележим дома, през който транзитира или преминава планетата. Ако е Юпитер, то благотворното му влияние ще влияе на делата на конкретния дом около една година, преди да продължи напред. После забележете домовете, които Юпитер ще аспектира от дома, където транзитира. Понеже Юпитер винаги аспектира пети, седми и девети дом от себе си, тези домове и техните значения също ще процъфтяват. Също както всички планети в тях и домовете, които управляват, тъй като те също са аспектирани от Юпитер. След като всички тези транзитни въздействия са отчетени, необходимо е да преминете през същия процес отново, само че този път като приемете  позицията на Луната за първи дом. Макар и да изглежда сложно, резултатите си струват усилията, защото, когато домова позиция  е сходно аспектирана чрез транзити – същевременно броейки и от Луната, и от асцендента, астрологът може да се чувства доста уверен в правилното предвиждане. Също трябва да се спомене, че индийските писания са недвусмислени относно преброяването на транзитите от позицията на Луната.
Когато се използват транзити, повечето астролози разглеждат предимно Юпитер, Сатурн и възлите, тъй като техните транзити са по-дълготрайни от другите. Възлите, разбира се, са отрицателно влияние, но засягат само домовете, които заемат, тъй като не протягат никакви аспекти…

4
Астрология / Re: 7ми дом, управител, аспекти
« Последна публикация от admin - Май 05, 2019, 08:22:37 pm »
Здравей,

Тези планети освен домове имат ли си знаци? ;) ;D

Постави карта ...
5
Астрология / 7ми дом, управител, аспекти
« Последна публикация от Tara - Май 04, 2019, 11:29:43 am »
Здравейте, ще се радвам на коментари по следния въпрос. Имам Управител на 7ми дом -уран, който е в опозиция с марс ( в орбис от 5 градуса, не знам доколко е значим аспекта, но е факт, че мъжете,които срещам са винаги свободолюбиви, не способни на близки отношения.) Този марс прави и тригон с плутон ( орбис от 2 градуса) и опозиция с нептун( орбис от 3градуса), а самият Марс е управител на 4ти и 9ти домове.  НАй-притеснителното е че този марс е в рак в 12 дом. В седми дом имам само лилит. С управител на 7ми дом (уран) в опозиция с марс в 12, означава ли че съм склонна да срещам  партньори ,които ми изневеряват? До сега не съм имала такъв ( или поне не съм разбирала), но другия факт е че съм имала скрити връзки, което също се посочва от 12 дом.
6
Лафче / Браво, Марая
« Последна публикация от psyion - Март 29, 2019, 06:51:05 pm »
Форума е супер :)
7
Санджай Ратх о положении хозяина 2-го дома и источниках богатства
Из книги "Crux of vedic astrology" Санджая Ратха, глава 5.

5.3. Положение хозяина 2-го дома.
5.3.1. Расположение хозяина 2-го дома в других домах показывает размер богатства и отношение человека к материальным объектам, своей семье, пище и т.д. Если хозяин 2-го дома находится в Лагне, человек будет прижимист в денежных вопросах и богат. Так как Лагна связана с Я, деньги будут зарабатываться своими усилиями и своим интеллектом. Так как 2-й дом связан со вторым браком (будучи 8-м домом от 7-го), человек будет страстен и обходителен. Таким образом, хозяин 2-го дома делает человека богатым, одновременно увеличивая вероятность второго брака. Хозяин 2-го дома в 6-м доме даст богатство и положение в обществе путем успеха на войне или в состязаниях. Результаты положения хозяина 2-го дома также применимы к знаку и созвездию хозяина 2-го дома. Следует отметить, что источники богатства, указанные положением хозяина 2-го дома, становятся источниками потерь, если существует какая-либо связь с 12-м домом. Например, если хозяин 2-го дома находится в 6-м, аспектируя 12-й дом. Это говорит о потере богатства из-за врагов.
5.3.2. Так как хозяин 2-го дома – это Шри Вишну (хранитель гороскопа), планеты и дома, находящиеся в 4-м доме от него (в надире [точка, противоположная зениту]), ослабляются. Таким образом, если хозяин 2-го дома находится в 1-м доме, 4-й дом, представляющий семью, становится враждебным. Хозяин 2-го дома во 2-м доме создает склонность к поражению/уничтожению отпрысков; в 3-м доме – уничтожает врагов и т.д.
5.3.3. Положение арудхи 2-го дома от Лагны (А2) относительно Арудха-лагны должно быть изучено для оценки ситуации в семье. Если арудха 2-го дома находится в дустхане от Арудха-лагны, человек не будет поддерживать тесных отношений с семьей; а если она находится в кендрах/триконах, между членами семьи будут дружеские отношения. Если Дхана-пада (А2) находится в 11-м доме [от Арудха-лагны], человек разбогатеет с помощью своей семьи, а если в 3-м доме от Арудха-лагны, семья разбогатеет с помощью человека.
Для изучения богатства человека в гороскопе, должно изучаться положение Дхана-пады относительно Лагны.
5.3.4. Богатство придет через те виды деятельности, чьи арудхи расположены во 2-м доме. Так, Упапада во 2-м доме означает богатство от супруга, замужество в богатой семье.
Положение 2-го дома относительно Варнада-лагны может полностью изменить характер карты. Варнада-лагна во 2-м доме очень благоприятствует богатству и положению в обществе, в то время как она же в 12-м доме может означать совершение нечестивых поступков и прочие грязные действия.
5.3.5. Аналогично, Артха-сахам, Хора-лагна, карты Навамша (Д-9) и Хора (Д-2) должны быть изучены в комплексе с дашами, такими как Судаша, Вимшоттари-даша и Нарайяна-даша. Положение хозяина 2-го дома в созвездиях [накшатрах] 3-го, 5-го или 7-го из хозяев Вимшоттари-даш, не очень благоприятно для финансов. Кроме того, должна быть изучена Лагна и триконы от нее, так как это – три опоры, на которых держится вся карта. Результаты расположения хозяев различных домов во 2-м доме, и хозяина 2-го дома в различных домах должны быть изучены по классическим текстам.
Следует помнить, что слабость планет или их папа-аргала на Лагну вызывает потери, а их сила или шубха-аргала на Лагну дает доходы. Таким образом, хозяин 2-го дома в 8-м доме, в зависимости от его [хозяина 2-го дома] силы, может или дать огромное приданое, или привести к расходам из-за алиментов.
5.4. Источники богатства.
1-й дом: собственные усилия – самостоятельно найденная работа или свой бизнес.
2-й дом: финансовые учреждения, наследство, движимое имущество, пение, рестораны/работа, связанная с пищей.
3-й дом: братья и сестры, промышленность, путешествия/поездки, общение, писательство, газеты и т.д.
4-й дом: мать, земля и недвижимость, сельское хозяйство, транспортные средства, шахты, отцовское/семейное наследство, сокровища и т.д.
5-й дом: дети, интеллект, речь, азартные игры и спекуляции, консультирование, энергия и власть, заклинания, жречество, политика и т.д.
6-й дом: родственники, слуги, служба, полиция/вооруженные силы, ссуды от врагов, жульничество, хирургия и медицина, домашние животные, спорт, юстиция.
7-й дом: партнерство, бизнес и промышленность, контракты и сделки, связи с общественностью, международные отношения, торговля с заграницей.
8-й дом: наследство, страхование, получение приданого, сберегательные счета, медитация, лотерея, внезапные доходы/чудеса, оккультизм, деятельность, связанная с телами/смертью, профессия мясника и т.д.
9-й дом: собственность, отец, наставник, высшее образование, благословление божества, учитель, жрец, долгие поездки и путешествия, туризм, юстиция, иностранные отношения, правительство.
10-й дом: само-занятость, правительственная служба, политика, менеджмент, награды и т.д.
11-й дом: друзья, телекоммуникации, развлечения, советник, общественная служба, финансы и т.д.
12-й дом: расходы, продажи, торговля с заграницей/экспорт, больницы и тюрьмы, благотворительность, секретные службы, животные, сельское хозяйство, преступная деятельность, психология и т.д.
Виды деятельности, управляемые знаками, могут быть изучены по классическим трудам и прочей доступной литературе.

Перевод: otolm, 2003. otolma@gmail.com
8
Астрология / Re: Съвети от Марая
« Последна публикация от Марая - Март 04, 2019, 12:12:51 am »
Има ли някакви събития, нещо интересно?

При мен естествено няма нищо на любовния фронт (да кажем, че все още предстои точния аспект на тр. Юпитер към светилата и сходящ тригон с венера, но не възлагам надежди), за сметка на това тр. Сатурн е на куспидата на шести и тр. плутон в шести проработи като по часовник - промяна в условията на работа, към лошо.

Ако пусна карта някой би ли погледнал какво се очертава занапред, щото и тр. уран предстои да направи съвпад с МЦ, а скоро след това и уранова опозиция?

Прати ми на лични данните. :-*
10
Избрани теми / Накшатри II
« Последна публикация от Марая - Март 03, 2019, 11:36:24 pm »
В дополнение к приведенной общей классификации, выделяют несколько специальных накшатр для каждого человека:

Созвездие, занятое натальной Луной, называется Джанма накшатра. Джанма означает «рождение», и эта накшатра показывает общее благосостояние.
10-е созвездие от Джанма-накшатры называется Карма накшатра. Карма означает «деятельность», и эта накшатра показывает профессию и рабочее место.
18-е созвездие называется Самудайика накшатра. Грубо означает «связанный с толпой» и показывает действия в группе.
16-е созвездие называется Сангхатика накшатра. Грубо означает «принадлежащий к группе» и показывает социальную деятельность.
4-е созвездие (от Джанма-накшатры) называется Джати накшатра. Грубо означает «сообщество». Приблизительно, Джати указывает людей, принадлежащих тому же самому классу, характеру и профессии, что и рожденный.
7-е созвездие называется Наидана накшатра. Означает «смерть», показывает смерть и страдание.
12-е созвездие называется Деша накшатра. Означает «страна», и показывает страну рожденного.
13-е созвездие называется Абхишека накшатра. Означает «коронация», показывает лидерские способности и власть. Она также называется Раджйа накшатра (королевство).
19-е созвездие называется Адхана накшатра. Означает «эпоха / концепция», показывает благосостояние семейства.
22-е созвездие называется Ваинашика / Винасана накшатра. Означает «разрушительный», показывает разрушение.
25-е созвездие называется Манаса накшатра. Манаса значит «ум» и показывает умственное состояние.
Благоприятные или вредные планеты, занимающие эти созвездия в своих транзитах, приносят хорошие или плохие результаты, связанные с областью, означаемой накшатрой. Следует помнить, что результаты проявятся для рожденного. Т.е. транзит вредителя по Деша-накшатре не сможет разрушить страну. Когда много вредителей в транзите занимают Деша-накшатру, возможно изгнание из страны или возникновение ненависти к стране. Точно так же транзит многих вредителей по Джати-накшатре может дать отчуждение от сообщества (к которому принадлежал до того времени рожденный). Транзит многих благоприятных планет по Карма-накшатре может дать успех на рабочем месте. Таким образом эти специальные накшатры должны использоваться.

Иногда, анализ этих накшатр может дать более глубокое понимание гороскопа, которое невозможно получить анализом каких-либо варг.

< Предыдущая
http://www.3om.ru/introduction-to-vedic-astrology/vybor-sootvetv-sistemy-dasha.html
Страници: [1] 2 3 ... 10