Здравей Гост

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Астрология / Специално
« Последна публикация от Марая - Август 12, 2020, 04:09:57 pm »
Приемане на пътя към знанието и просветлението.

Накшатрата в която попада твоята Луна се нарича Мригашира. Излъчваш качества като доброжелателност, чар, променливост, състрадание, игривост и веселие. Скромността и нежността ти понякога се бърка с малодушие, но ти си много силна, непоклатима и дори ядосана, ако е необходимо.
С една дума - търсач. Мригашира е много любопитна и е подобна на Раху в това. Търсиш нови преживявания , но това носи истинско удовлетворение и полза само ако допринася за постигането на основната ти цел на живота, в противен случай удовлетворението е временно и тогава идва ред на тъгата и разочарованието .

Имаш различни артистични таланти.Трябва да се научиш как да привеждаш нещата до край.

Много умна, умееш лесно и бързо да изучаваш много предмети. Талант за интелектуална работа. Поради склонността си да разсейваш вниманието  често страдаш от психически стрес, нервно изтощение и други заболявания. Възползвай се от разходки на чист въздух, упражнения. Танци също препоръчвам.

По правило личностите на Мригашира имат стройна физика и деликатни черти на лицето, младежки, усмихнати, весели, безгрижни. Външният им вид и приятното им поведение създават усещане за крехкост. В същото време те са неуморни и може да изглеждат странни, неспокойни.

Обичаш живота и знаеш как да му се наслаждаваш. Очарователна, спонтанна и ентусиазирана ти се радваш да общуваш с хора. Роден сатирик, добра спътница и съветник, велик ценител на пеенето, красивата устна и писмена реч. Въпреки таланта за общуване, по природа са плашлива и плаха. Не обичаш конфликтите, затова си много внимателна при избора на приятели.

Вродената предпазливост и способността да чувстваш опасностите те прави много подозрителена, което донякъде намалява семейното щастие. Както всяка друга накшатра, управлявана от Марс, Мригашира води раздора поради подозрения и невнимание към нуждите на партньора. Имаш силно влияние в наталната карта на планетата Марс, и понякога изпитваш известна степен на дисхармония в брака. Ако обаче двамата съпрузи си дадат лично пространство, то благодарение на нежността и очарованието ти, имаш гарантирана стабилност във връзката.

Твойте изводи и убеждения се основават на опита. Въпреки цялата си лекота, ти си  много постоянна във възгледите и мненията, и никога няма да направиш отстъпки в спор.

Задачата ти е да преминеш през различни житейски ситуации и в крайна сметка да осъществиш истинската си цел.
Може да имаш подозрение и силна привързаност към материалните неща.

И въпреки това има отсъствие на строги принципи, разнообразни способности, срамежливост, добра реч, енергия, богатство и склонност към усещане за удовлетворение .

Добри пропорций на тялото. Ще запазиш стройна фигура дълго време. На лицето ти се открояват много изразителни очи.

Склонност към креативност, бърза мисъл и остроумие, общителност, проницателност , интересен събеседник, остърър език .  Обичаш бижута.

Активен социален живот. Предаността и любовта към съпруга не отменя желанието да го държиш под свой контрол.

Като цяло добро здраве, въпреки че понякога има проблеми с женските органи и болка в раменете.
Истинност, прозорливост, добри умствени способности  и, уви... завист от другите.

Гори, ниви и ливади. Селища, малки градове. Спални. Детски площадки, шезлонги, места за забавление. Разсадници и детски градини. Улици, пътеки, пътища. Музикални студия, работилници на художници. Малки магазини и базари, места за търговия. Клубове за астролози и екстрасенси. Всички места, свързани с горните професии са места на които ще имаш подкрепа и късмет.

Качествата за бърз портрет : привлекателност, склонност да влияеш на хората, очарование на хората, разбиране на мистичната страна на живота, склонност към мистицизъм, търсене на истината, изящни черти на лицето, които ведическите произведения сравняват с появата на елен, ентусиазъм, приказливост. , добре изнесена реч, доста подвижен ум и голяма любов към пътуването.

Слънце в Бхарани
Интелигентност, такт, слава, уважение към другите, сигурност, креативност. Проблеми с гняв и гордост, войност , богатство, високо положение в обществото но и предателство на приятелите.
Атрактивност, приятни маниери, добро образование
Любовен брак, семейно щастие, добри деца. Неочаквано богатство, печалби. Възможни приходи от корабоплаване, нефт, море.
.
2
Избрани теми / Революция в мислите еволюция в съзнанието
« Последна публикация от Марая - Август 03, 2020, 01:29:31 am »
Хора , приятели , съмишленици , другомислещи , врагове , близки и далечни ...прочетете преди да лайкнете. А когато споделяте , посочете източника - държа на думите. В много от лайфовете съм споделяла някои неща , но когато са написани не се губят!
Свидетели сме на тиха революция. В нея няма бой, палежи , насилие. За нас в България тя е  революция срещу Мафията и статуквото , срещу олигархията. Но на фона на световните събития , тази революция е вследствие на ЕДНА НОВА ДОБРЕ ПЛАНИРАНА СВЕТОВНА "РЕВОЛЮЦИЯ" НАРЕЧЕНА КОВИД 19. (за нея друг път ще говоря -разбирай пиша.)
Та ...Всяка революция е добре планирана. Но всяка изяжда децата си. ☺️
Интересен феномен , все пак тя е в международен план, или не се интересува от границите на даден суверенитет , а от глобални промени!
В случая "революцията" се подхранва от някакво мощно енергийно влияние, което действа глобално и подтиква към действия, отрицания, отхвърляне на старото...За това естествено са наясно единствено тъй наречените просветлени (illuminati) 😅
За да има революция обаче се изисква колективен разум или множество от хора или тълпа.Революцията я свързвам с катарзис на поколението. Това е още една нова възможност за придобиване на опит на колективния разум.Каквото горе , това и долу! Каквото вътре-това и вън!
Онова отгоре е вътре във всеки от нас! И в този смисъл няма горе и долу има тук и СЕГА!
Тук основното значение коренспондира с една нова нагласа характерна от астрологическа гледна точка на планетата Уран.
Мощното енергийно влияние генерира интересите на колективния разум , чрез идеите на индивидуалния. В този смисъл всяка енергия ,която е концентрирана и изпратена в определена посока , освобождава място за нова. В рамките на един човешки живот преходите са неизбежни , но преди всичко пробудени от страха , като основна движеща единица.
Просветлените са много , но избраните да светят малко!
Съмнението , че  този или онзи ще дойде е характерно в подобни времена и ситуации. То почива на основната почва- липса на вяра. Феномен , който не познава и признава възрастови граници... Страха и диктатурата са водещи , защото само чрез страх може да има диктатура.
Въпроса винаги опира (от месеци го чета) до водач и лидер.
Замислихте ли се какви качества трябва да притежава водача? Разпознавате ли го ? Не с имена , а с характеристики.
Защото за мен качествата , които следва да има лидера са няколко и са в основата на всеки индивидуален разум:отговорност ,мотивация
емпатия , умение да водиш хората ,усет към потребностите  на другите ,отношение към промените , увереност , толерантност , прозрение , далновидност. Още много изисквания имам аз , но хайде и тези стигат.
Е , ВИЕ ПРИТЕЖАВАТЕ ЛИ ЧАСТ ОТ ТЕЗИ КАЧЕСТВА? Защото , за да изискваме от фругите , трябва да притежаваме онова , което изискваме от тях. ОТ ТУК ЗАПОЧВА ПРОМЯНАТА! Или променим ли отношението си и себе си , ще се променят и управляващите.
Колективния разум има цели и ги следва ,  Лидерите си искат средата.
Стив Джобс НЯМАШЕ да бъде Стив Джобс в коя да е друга страна. Той бе възможен единствено в САЩ.
Какъв "лидер" щеше да бъде Т. Живков в САЩ, но ето, че у нас бе възможен. Лидерите са " Лидери на своето време ! " Едва ли някой Индиански Вожд би могъл да оглави съвременна Корпорация. И причината не е само в липсата на подходящо образование. Доволно образовани хора без лидерски качества има.
Въпроса е индивидуалния разум да работи за колективния , а не обратното според моите виждания. Ако се слее индивидуалния с колективния по причини които биват наложени , това гарантира участие в матрица.
По въпроса с лидерите си мисля , че не индивидуалността , а обслужването на колективния разум излъчва определена индивидуалност в своя полза.
Нима поколението на 60-те  не отрича комунизма , като грешка на предходни поколения?
 В този смисъл можем да говорим за колективна карма.
Значи , че всяка "грешка" води след себе си нова "грешка" на колективния разум. В случая говорим за връщането като нов модел на поведение и ново изискване , в резултат на колективния ум , които е във вечно търсене и отрицание.
Свободата , която ни е дадена не е чиста форма свобода. Ние сме свободни само в мислите си , останалото като значение на думата е по-скоро утопия.

МИСЛЕТЕ БЕЗ СТРАХ , БЕЗ КОЛЕБАНИЕ И ЩЕ БЪДЕТЕ СВОБОДНИ!
Революция в мислите еволюция в съзнанието....
3
Алтернативна Медицина / ВЛАКА ПРИСТИГНА
« Последна публикация от Марая - Юли 24, 2020, 02:26:21 am »
Тази жена ме прониза! Прониза ме погледа и, както и думите и събрали болката на емигранта.Сам, далеч от родината, в тишината на душата си, превърнала се в тътен на сърцето..., което води по пътя към посолството в Англия.
Бях решила да не коментирам хора, които се включват в лайф или видео, но нея не успях. Болката леко скрита зад думите, отговорността и онези 100 км, които водят към парчето българска територия в сърцето на Лондон ме взриви ха.
Празни и тъжни станахме емигранти всички. Някои навън други в собствената си страна. Липсват ни едни дребни неща, които не струват пари и които не можем да купим, защото са дефицит. Като бананите по времето на комунизма. Търсим ги, крием се дори, че ги търсим, а когато ги намерим ги убиваме от страх и съмнение.
За тях си спомнящме само понякога, забързани в мрачното и празно ежедневие. Егоизъм, страх, липса на ЕМПАТИЯ, лицемерие, недоверие са имената на спирките по линията на влака в който пътува живота ни.
Сякаш любов, съпричастност, вяра са гарите на които ничии влак не спира.
Всички знаем, че не ни е добре..., но какво от това?! - на никой не му е. Всички знаем кой е той, но по-добре да мълчи, защото не знаем кой ще дойде. Или слушаме съветите на страха. Едни искат едно други искат друго и теглим хомота, защото не виждаме голямата цел, а страховете си. И, ако в очите на някой видим пламъче го мислим за луд. Защото нашия пламък отдавна е угаснал. Защото всеки за нас е потенциален враг, защото ние не търсим чрез вярата и не виждаме през очите на невинността. Защото по презумпция системата ни постави в матрицата на самотата. И когато седнем ние се хвалим с надника, с броя на спалните, на къщите, на колите, на часовниците, на дрехите. Няма как да се похвали с нещо друго и различно, което не познаваме. Което сме изпуснали в тарапаната на спирка Суета в живота си. Като загубило се дете в тълпата, в сивата тълпа от човешко безличие и безразличие.
Осъзнаваме ли, че влака пътува, че пропускаме и губим себе си, че сякаш ваксината Безвремие и Безразличие сме приели като летен грип.

НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ, ДОКАТО НЕ ПРОМЕНИМ ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ СЕБЕ СИ И ДРУГИТЕ. ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕ ДА НИ ПУКА ЗА ВСЕКИ ЧОВЕК ДО НАС , ПРЕД НАС ЗАД НАС.

ХОРА ЖИВЕЕМ В БЪРЗИ И СГЪСТЕНИ ВРЕМЕНА, КОГАТО ВСЯКА МИСЪЛ СЕ МАТЕРИАЛИЗИРА. МОЛЯ ВИ, ПОЧИСТЕТЕ МИСЛИ СИ , ДЕЗИНФЕКТИРАЙТЕ ГИ. МАСКИТЕ СА, ЗА ДА СПРЕ ХУЛЕНЕТО И РУГАЕНЕТО, ЗА ДА СПРАТ ЛЪЖИТЕ, СПЛЕТНИТЕ И КЛЮКИТЕ.

СЛЕЗТЕ ТУК, НА ТОЗИ ПЕРОН НА СПИРКА ВЯРА. УСМИХНЕТЕ СЕ... ПРОСТЕТЕ СИ И. ТРЪГНЕТЕ КЪМ СПИРКА ЛЮБОВ ПЕША. БЕЗ ДА БЪРЗАТЕ, НО УВЕРЕНИ, МОТИВИРАНИ И СМЕЛО. БЕЗ СТРАХ. И ЩЕ ВИДИТЕ И УСЕТИТЕ ПРОМЯНАТА.

ПРОМЯНА ЩЕ ИМА! ДОБРОВОЛНО ИЛИ ДОБРОЗОРНО, ИЗБИРАТЕ ВИЕ....
ВЛАКА ПРИСТИГНА...
4
Астрология / ФЕЙСБУК ПРОГНОЗАТА МИ
« Последна публикация от Марая - Юли 23, 2020, 02:57:15 am »
Най-ярката комета е осветила небето.C/2020 F3 (NEOWISE). Сиянието и е най-силно призори. Според древните астроллози наличието на комети в небето не вещае нищо добро.
Тя е видима обаче около Колар -едно от най-щастливите съзвездия в небето, Това съзвездие, предвещава почести, особено в областта на военните и политически начинания.
„Според Птолемей ярките звезди от съзвездието са като Марс и Меркурий. Споменава, че съзвездието дава самочувствие, интерес към социални и образователни проблеми. Щастие, но и опасност от големи перипети, превратности на съдбата.

Мощно земетресение не изключвам около новолунието на 20 юли и началото на август 2020.

https://novini.bg/sviat/us/609937?fbclid=IwAR1znd9bVicJXI72fBCrokVn4ZXevQCndENb95DX97V1SDKedlJj1GWNi80
5
Астрология / подходящо
« Последна публикация от Марая - Юли 20, 2020, 02:47:00 am »
За нападение с огън има подходящи сезони и подобаващи дни.

Подходящ е сезонът, когато времето е сухо. Подобаващи са дните, при които луната се намира в съзвездията Цедилка, Стена, Крило и Напречник, понеже тогава обикновено вее силен вятър.
6
Астрология / Re: ЗА ПРОТЕСТИТЕ С НЯКОЛКО ДУМИ....И ИЗХОДА ОТ ТЯХ!
« Последна публикация от Марая - Юли 17, 2020, 06:49:47 am »
За протестите част 2.

При построяване на а стрологична та карта съм приела час 14"35' София. Картата я разглеждам по Плацидус. АСЦ на събитийната карта 27°06" в знак Везни. МЦ 2°39"в Лъв. Всички планети са разположени в западната хемисфера на картата. Което говори за зависимост, или без чужда подкрепа трудни успехи. Това събитие не е в ничии ръце. То е свързано с другите и нагласата им. Стелиум в 3ти дом на социалните планети RЮпитер, RСатурн и RПлутон. Сатурн е в градус Анарета. С 3ти дом свързвам КОМПРОМАТИ, скандали, медии, дипломатически скандали, съседи. КОМПРОМАТИТЕ са онова, което вдигна хора от различни възрасти. Празен 4ти дом, но на в-ха на ИЦ е Сатурн като втори управител на знак водолей. В 5ти дом от картата се намира Луната в знак Риби, която говори за силни емоции. Тук се намира и Нептун естествен управител на Риби, отново ретрограден. В 6 ти дом е Марс в изключително силна позиция в знак ОВЕН. В 7ми дом намираме Уран в знак на Венера-телец. В 8ми дом е Венера, управител на АСЦ и 8ми дом. Тук е и Парс Фортуна. Слънце, R Меркурий и СЛВ са в 9ти дом в знака Рак. Заети домове 3,6,7,8,9.
Цикъл на Сатурн и Плутон, цикъл на Юпитер и Сатурн и Юпитер и Плутон. Най-съществените за картата са циклите при това на социалните планети в знак козирог. Сатурн е на трон и неговото действие в знака показва яснота, кристализация и мотиви на всяка цена. Да не забравяме, че той се свързва с кармата.

ИЗВОДИ И ПРОГНОЗА ЗА РАЗВИТИЕТО ИМ.
Изчакване, оценка на проблемите, продължително обмисляне. Плутон е абсолютната власт, упорити гняв, големите амбиции, а Сатурн е алчността, хладнокръвие то. Този съвпад в кардиналния знак на козирог носи брутални и жестоки действия, болести, бедност, разрушения. ЩЕ БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ ИНСТИТУЦИИ, ПАДАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВА, ИКОНОМИЧЕСКИ КРИЗИ И ПОЛИТИЧЕСКИ СМУТОВЕ. ВОЙНИ В РЕЗУЛТАТ НА БОЛНИ АМБИЦИИ И ЕГОИСТИЧНИ СТРЕМЕЖИ В БЛИЗКИТЕ 7г.,ЗАДАВА ФОНА НА ПРОТЕСНАТА КАРТА. У НАРОДА ИМА ЧУВСТВО НА СТРАХ, БЕЗПЪТИЦА И Отчаяние. ПОЛИТИЧЕСКА НЕСТАБИЛНОСТ, УПАДЪК НА ИКОНОМИКАТА, АНУЛИРАНЕ НА ДОГОВОРНИ ОТНОШЕНИЯ, ЛАБИЛНОСТ НА ПАЗАРИТЕ. ОТ ТОТАЛНО ОТЧАЯНИЕ ПОРАДИ НЕСПОСОБНОСТТА НА УПРАВЛЕНИЕ ДО ПЪЛНО ОСЪЗНАВАНЕ ЗА НАМЕСА ЧРЕЗ НЕПОДЧИНЕНИЕ И БУНТОВЕ. ЧУВСТВОТО ЗА ВРАЖДЕБНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ КЪМ ВЛАСТТА И АВТОРИТЕТИТЕ Е НАЛИЦЕ. ПОЕМАНЕТО НА ОГРОМНИ И НЕ ОПРАВДАНИ РИСКОВЕ, КАКТО ВИСОКОМЕРИЕТО И РАЗТОЧИТЕЛСТВОТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е БЕЛЯЗАНО ОТ ЦИКЪЛА ЮПИТЕР-ПЛУТОН. МНОЖЕСТВО НЕ СПРАВЕДЛИВИ СЪДЕБНИ ПРОЦЕСИ, КОРУПЦИЯ, ФИНАНСОВИ И СОЦИАЛНИ КРИЗИ ПРЕДИЗВИКВАТ ОБЩЕСТВЕНИЯ ГНЯВ И СТРАСТНИ МАСОВИ ИЗЯВИ. КОНФЛИКТИ НА ИДЕИ. СИЛОВО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА. СЧИТАМ, ЧЕ ДАТИТЕ ОКОЛО 21 И 22 ЮЛИ СА ДАТИ В КОИТО БИ МОГЪЛ ДА ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ МС. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ИМА ДЪЛГИ ПРОТЕСТИ ДО НАЧАЛОТО НА ОКТОМВРИ В НАЙ- ДОБРИЯ СЛУЧАЙ... ИНАЧЕ НЕ СЕ НАЕМАМ ДА НАПИША ДУМАТА И ДА Я ЗАПЕЧАТАМ. ЕДНО Е СИГУРНО, ЧЕ ТЕЖКИТЕ ПЛАНЕТИ ЩЕ ПРИЗОВАТ КЪМ КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ НЕ САМО НА УЛИЦАТА, А И У ВСЕКИ ЧОВЕК.

Няколко думи според ведическата астрология.
Началото на протестите започва в накшатра Сатабхиша. Тя е тази, която занулява. Тя се свързва с електронните медии. Това е звездата, която винаги стига до истината и то в най-не очаквания и неподходящ момент. И както знаем в днешния свят медиите работят чрез мълчание и измама, а Сатабхиша винаги стига до истината за управляващата власт. 100 лекари е буквалния превод. Очакваме протестите да излекуват болната власт от корупция, лъжи и машинации. И нека БОГ бди над всички българи както тук така и по света и над България.
7
Астрология / ЗА ПРОТЕСТИТЕ С НЯКОЛКО ДУМИ....И ИЗХОДА ОТ ТЯХ!
« Последна публикация от Марая - Юли 17, 2020, 12:14:38 am »


МИЛА МИ АЛЕНА , КАКВО ПОВЕЛЯВА АСТРОЛОГИЧНИЯ КОДЕКС? ЦИТИРАМ : "Общи правила:

Общи правила:

Астрологът е длъжен да използва знанията и уменията си с пълното съзнание за отговорността, която носи и в съгласие с настоящите етични принципи, които го ръководят в неговата/нейната практика и/или взаимоотношения с други организации, астролози, ученици или медии.

Астрологът служи на интересите на клиента, обществото и астрологията, ръководейки се от следните основни принципи:

Да не вреди!

Да не съди!

Да не лъже!

С работата и поведението си астрологът трябва да работи за издигане имиджа на професията Астролог, във всички ситуации трябва да демонстрира обективност и професионално отношение.

Взаимоотношения с медии, организации, други астролози и ученици:

Астрологът трябва да се въздържа от публични коментари или предсказания относно личния, емоционалния живот или здравословното състояние на публични личности, а когато това е необходимо да поднесе информацията така, че да не накърни авторитета на Астрологията и на личността.
Астрологът не трябва да експлоатира доверието на широката общественост давайки неверни обещания, изявления или заключения. При публични изяви трябва да допринася за постигане на разбиране за астрологията като интерпретационна система базирана на астрономични и астрологични знания и теория, и на символен език.
http://asteriastrology.com/obshti-usloviya/

Е , С РИСК КОЛЕЖАТА ТИ И СИЛВИЯ ДА МЕ ОПЛЮЕТЕ ЩЕ КАЖА СЛЕДНОТО , (А ВИЕ АКО ВИ СТИСКА МЕ ОПРОВЕРГАЙТЕ...КАКТО МЕСЕЦИ ПРЕДИ ПАДАНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕЗ 2013 КОГАТО ВСИЧКИ КАКАНИЖЕХТЕ ГЛУПОСТИ) :

ПРОТЕСТИТЕ ЗАПОЧНАХА В СОФИЯ НА 09.07,2020 В 14'35мин.
фАЗА НА ЛУНАТА НАМАЛЯВАЩА. 18-ТИ ЛУНЕН ДЕН.
Щастливо число 9 , ден четвъртък , подходяща форма триъгълник , стихия огън. Или с две думи подходящо време да изхвърлим ненужното е намаляваща луна. Редуцирането на 18 = 9 , деня е четвъртък , а мядтото е триъгълника на властта! ТОВА СПОРЕД ТИБЕТЦИТЕ.
8
Линкове. Софтуер. Лично творчество / Re: Намерени стихове
« Последна публикация от Марая - Юли 06, 2020, 03:50:18 pm »
Натисна спирачката и видя , че котката вече агонизираше....Тъжните и очи го гледаха за последно...В тях нямаше нищо друго освен безпомощност....Майка му стара- на мен ли защо на мен?! С яд и страх попита той....
Така е трябвало отвърна тя....Защото смъртта е причина и следствие...Защото тя е начало не е край- промълви тихо тя , загледана в облаците , зареяна далеч....в небесата.....Дървен философ!-троснато отвърна той...Качвай се , какво я гледаш?! Няма да я спасиш!
Но ти можеше.....- , плахо отвърна тя , убедена в думите си....Ти не прецени скоростта , както препускаш и в живота си. Нямаш правилния подход към пътя , към хората , към ситуациите....Ти все бързаш и не стигаш никога на време ,закъсняваш....Вероятно един ден ще закъснееш завинаги....
-Няма ли да млъкнеш?- попита той....
Тя го погледна , почти унесена в размисли за живота и смъртта. Побиха я тръпки от безскрупулния поглед на мъжа до нея....Тъга премина през лицето и като було....Крис Риа огласяше купето на скъпия автомобил....Тя не го чуваше дори...
Мислеше за причината и следствието , за пътя , за това как в един момент за миг един човек може да промени съдбата...Това можеше да бъде човек , не коте....Тишината беше тягосна , залеза гореше с ярките нюанси на природата...Картината бе достолепна творба на вселената....бОГ беше сътворил с любов вечността.
...
Замисли се , защо всички мъже след баща и я наричат дървен философ....Има ли нещо , което не им дава покой?Защо искат да променят , да заменят , да бъдат слушани , да доминират....Всъщност , дали искат да подчинят нея или себе си...Едни такива мисли се мотаеха в прашните кюшета на спомените....Като в  килер се опита да се върне назад в годините , в детските спомени сред куклите и онази много специалната...кукла от сънищата.....Да намериш философията на живота се иска много...много смелост и желание....Смелост , за да тръгнеш по пътя , желание...за да го покориш....Защото пътя е труден , той не е написан като готварската рецепта в тефтера на бабите , той е инпровизация , миг , част , философия.....
На прозореца...едно коте беше втренчило поглед в нея....
 ;D Знаците на Вселената са навсякъде си каза тя....Важно е да ги разчетем....В същността......

16:47.....
09.05.11
Марая


Чувам само стъпките си...Тежат....
Уморени от толкова много пътуване....
Към илюзии , страх...тишина.....
В себе си кротко потъвам...

http://www.youtube.com/watch?v=ipzR9bhei_o

Кал и студ....ТИШИНА...
Бреме , време на своите плещи понесло....
Тук е края на тази земя....
Всеки миг е обречена нейде надежда....

Всеки студ има своя сезон...
Няма дъжд без химични процеси...
Учих химия....просто съдба...
Всяка катализа има "химични" процеси.... ;D

21:02
Там някъде където свършва и започва света....

06.06.2011
Марая


http://www.youtube.com/watch?v=psU1dOjB_4U

На една рибка...на керемидка....


И днес....си тръгвам...уморена погледа ми пуст е.....
"ПРОСТО ПОРЪЧАЙ ТАКСИ"....
А толкова много те обичах....
Раздадох се и вероятно ме боли...
Не ще ме спре "ОБИЧАМ ТЕ"....Върви си...
Във  този океан от страх и от лъжа....
Не мога , не не мога аз да плувам....
обречена  на лудите мечти ....
Не ме вини за празния ми поглед...
за думите и втората война...
виновна съм за болката с която топлех ранената душа...
Сега оръфана , на ъгъла и жалка....
Ще търси свойта нова самота...
Не ме вини -иди си....
Простила съм....и искам ТИШИНА!

21:19
ТАМ НЯКЪДЕ КЪДЕТО СЪРЦЕТО СПИРА ДА БИЕ....
06.06.2011
Марая


В косите ми вятъра рисува...
Бърза...сякаш за миг...с любов да нарисува
своя безпаметен вик...
Прожектор срещу лицето....
Суета , страх и какво....
Рисува нощта във сърцето....един благо-слов...

И нейде лулица припява....
в очакване трепетно днес.....
Покоя е забрава....
Не ми е студено...не днес...
И лае съседското куче...
А Айко в краката ми тегне...

И в превод -обичам те значи...
А тази дума е безполезна...
Света е пред бедствие страшно...
ей, хора...живота приключва...
И някак си нееднозначно....

покоя е вечна присъда....

01:30
09.06.2011

М/У гЕРМАНИЯ И бЪЛГАРИЯ...В европа...тОЙ ЗНАЕ ЗАЩО....
Марая


не ме вини!

не ме вини!отдавна всичко е отминало,
през бури ,ветрове и шепи пухкав  сняг.
сега до теб съм.
весела пулсираща и търся погледа ти мил и благ.

не ме вини!дори и да не съм единствена
принцеса на сърцето ти и цвят в короната
на любовта,на твоя океан бриза да вдишвам искам
и пак , и пак ,да раждам твоите деца!

1998г.
автор: марая

http://astrosite.org/index.php?topic=3578.0

9
Линкове. Софтуер. Лично творчество / Re: Намерени стихове
« Последна публикация от Марая - Юли 06, 2020, 03:35:06 pm »
 На НЕГО!
                   
Енергиите се борят като вятъра...
Безсилни пред космическия бряг...
Изхвърлени , самотни и разплакани....
Надеждите се лутат в нас....

Дори не осъзнаваме покоя....
На миналите спомени в съня....
Все търсим , сякаш сме изгубени...
Като деца в непрогледна тъмнина....

Изплашени , смутени и объркани
Във търсене на висшето си АЗ....
В очакване да спрем на ъгъла....
Там дето ИН и ЯН се сливат с вечността....

20:35 мин...
23.12.2010г
БургасОтивай си!

Oтивам си , дори и да не вярваш ,
дори да знам , че всичко в теб крещи....
Отивам си от болката прекрасна....
И точно днес не го очакваш ти!

Сълзите парят- думите ти са пустиня...
Във безтегловност съм.....
Аз съм луна.....Намери ме на пълнолуние....
Красива....и преливаща...изпълнена с любов жена...

А губиш ме сега.... И трудно е ....
Дори и да не вярваш днес , че  е така...
Простих на теб , на любовта излъгана....
Но....на себе си НЕ! Не не мога да  простя!

Затуй ти казвам -Тръгвай си...
Не се обръщай! Знаем , ще боли....
Но с болката и спомените минали
не можем себе си да победим!!!

Върни се в оня океан от чувства....
И плувай и бъди щастлив....
За тебе ще бъда  винаги луната.....
Един единствен незавършен стих!

17:35 мин.
Бургас!
13.11.2011


На теб :wub:

Веднъж в живота...Само миг и после...
Остатъчната болка забрави...
В безсънни нощи и във дни среднощни
По пясъчните плажове ,сред дивите вълни....

Веднъж в живота , само миг от вечност...
Не искай да променяш , просто приеми...
На твоята и моята съдба греховно бремето
И после...после замълчи!

И после целуни вълните във очите ми...
И после погали ме с вятъра на мъдростта...
Така обичай ме  , така съм истинска...
Понякога съм само мъничка жена...

21:46 мин.
2май2011

Току-що родено с много болка и тишина..

Марая


На Дани-ит ;D

Да се усмихнеш никак не е лесно,
когато всичко в теб крещи...
Когато болката в сърцето не спира да кърви...
Когато червейте безпощадни

опитват твойта плът и кръв...
Когато политици мазни
разпъват вярата на кръст...

Когато в тишината на звездите откриваш красота...
в очите ти блестят сълзите по девственността..
Да се усмихнеш-дума проста е...
А движи цял един живот...

Нима съм се усмихвала напразно Господи....
И днес като Иисус разпъната на кръст?!
Ще се усмихвам с ледена усмивка-жалка
Ще се преструвам колко е добре...

Сред някаква мизерна шайка , сред подлеци-
наречени от простия народ-царе...
Сред търтей и жалки темеруди ,сред комплескари и лъжци...
О,не усмивката е свята ще я подаря аз  другаде

Не се усмихвам -нека ме боли!

Още нещо Дани-ит...Днес отговарям в стихове...
Обичам да ги пиша в/у салфетки...

23:07
02.05.2011

Марая


На ........

Един копнеж бе ти , една омая
замръзнала от самота в сърцето ми сълза.

Една илюзия в която имах вяра.
Душата ти- пустиня от тъга.

И самотата в чуждите одежди
посрещаше в нощта без свян......

Убиваше ме бавно, без да се усетиш
как след това оставаш сам....

Убиваше , разкъсваше ме без пощада
в ръцете ти пулсираше умиращото ми сърце

Една звезда ме галеше в мрака.....
И нежно ми нашепваше :Защо?

Безмълвна бях и няма...нямах сили
Умирах от любовните лъжи....

Не ме моли за нищо! Моля те иди се!
Погребах те в последните сълзи!

19:15
08.05.11

Марая


Страхуваме се....Потънали в образи и маски...
През карнавален бал живота преминава...
Една неповторима ласка и взрив в душите ни -настава...

Страхуваме се .....Бягството във виртуала....
Оплетени в мрежите на суетата....
Животът е окова , в която има отпечатък.....

Наивни до безумие.В очакване на времето....,
което в мислите изтича и влива се отново в себе си....
прелива в сенки и отричане....

Отричаме , а гоним вятъра....Като деца се мразим и обичаме...
а СЪЩНОСТТА НИ РАЗПИЛЯНА ПО ЗЕМЯТА...
ни дава право да обичаме...

И битката е непосилно бреме...
И ужас и тревога във душите ни....
Кое е всъщност нашето противоречие.....

......Откриване.....

13:41
09.05.11

Марая
10
Линкове. Софтуер. Лично творчество / Намерени стихове
« Последна публикация от Марая - Юли 06, 2020, 03:25:51 pm »
на СИНУХЕ

Сродна душа по пътя си срещнах....
Безпътна , безмълвна вървях...
И в някаква бездна дори непрогледна
Открих я , загубена сродна душа....

Сърцето ми трепна ....Душата прогледна
И спомни си много неща.....
В миг спомени , срещи , раздели и вярност
Затоплиха нашите сродни  сърца....

И времето спря своя ход безнадеждно....
Забързани ,забравихме всичките земни неща....
Вселената знае какво е потребно....
И знае точно КОГА!

16.01.2011г
Бургас
12:03"
Страници: [1] 2 3 ... 10