Форум за Астрология

Астрология. Езотерика. => Мистика => Темата е започната от: taniatsiolakidu в Юни 26, 2011, 11:18:29 pm

Титла: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: taniatsiolakidu в Юни 26, 2011, 11:18:29 pm
"В началото бе словото ..."
Евангелие на Йоан — I глава

В много култури буквите и словото са тези, които имат силата, както например при еврейската Кабала или англо-саксонските руни. Брамините пък са били жреческата каста на Арийците. Случило се така, че те запазили свещените писания — първоначално Ведите, но после и Упанишадите. Години наред те били единствените, които знаели мантрите или свещените формули, които трябвало да бъдат напявани при всеки важен момент. Въпреки това, с появата на егалитаристката индуска школа по йога, Веданта, Тантра и Бхакти, мантрите вече били предавани свободно като част от общо практикуваната индуска религия. Мъдър в Индия бил този, който е „чул много“.

Мантрите са специални думи, срички или стихотворения, имащи ролята на ключове, които отварят заключените врати на Вселената. Ефектът на мантрите е насочен към определени области на мозъка. Различните му региони, работят с различни амплитуди. „Гласовия ръкопис” - звукосъчетания на мантрите резонира със съответните му  амплитуди, като предизвиква промени и разкриване на вътрешните ресурси. Мантрите създават вибрации, които карат практикуващия ги да се съсредоточи и вглъби в себе си. Използват се при религиозни церемонии, при различни духовни практики, за натрупване на благосъстояние, за избягване на опасности или за премахване на враговете.

 Написани са на санскрит - един от най-старите езици в света. Обикновено в мантрите са изброявали имената на божества, отговорни за различните аспекти на живота. Звуците в тях са символи и въздействат на това, което символизират. Гласните звуци често се възприемат като имащи магическа сила или дори представящи думите или речта на някое божество. За авторите на Упанишадите, самата сричката Аум е мантра, представяща Брахман, божеството, но също и целостта на сътворението. Само да произнесеш тази сричка е като да изпиташ „небесното“ по много директен начин. Кукай изказва предположението, че всички звуци са гласа на Дармакая Буда — т.е. както в индуско-упандишадските и йогистките представи, тези звуци са проява на крайната действителност. Думите имат загадъчна сила, чрез която могат да ни влияят. Една от възприетите научна етимология свързва думата „мантра“ с „манас“, значещо „съзнание“ и „трана“, означаващо „защита“, от където следва, че мантрата е нещо, което пази съзнанието ни. За мантрата се смята, че прави много повече от това просто да защитава съзнанието ни...

В съвременния свят, под богове разбираме различните видове енергия във Вселената, или единния Бог – Висш разум, Творец. Мантрите имат някои общи черти със заклинанията в смисъл, че те са превод на човешката воля и желание във формата на действие. По време на мантра ви влиза в резонанс със силите на Вселената, за които е предназначен мантра. Правило е мантрата да се каже /или изпее/ със силен, монотонен и напевен глас.
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Юни 26, 2011, 11:30:07 pm
БЛАГО-ДАРЯ! :-*  taniatsiolakidu

ПОПЪТЕН ВЯТЪР НА ТЕМАТА....

В ДРУГА ОЧАКВАМ ДА НИ ПОВЕДЕШ ПО ПЪТЕКИТЕ НА РАДИЕСТЕЗИЯТА.... :)

(http://4.bp.blogspot.com/_Mdl9DM075M8/TEQ4JYGQl7I/AAAAAAAAIYQ/5T_5pBd8XuI/s1600/mahamritunjaya.jpg)


Green Tara Mantra (108 Repetitions) (http://www.youtube.com/watch?v=lqcWl6VAB_M)

ПОЛЕЗНА ТЕМА.... :-*
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: taniatsiolakidu в Юни 26, 2011, 11:54:14 pm
Гаятри мантра

Това е най-почитаната мантра в индуизма. Някои също така смятат, че тя е и най-древната санскритска мантра. Гаятри мантра се нарича "sarvadevi svarupini", което означава "корпуса на всички богове".  За да развием осъзнаване, мъдрост и разбиране е необходимо да се практикува Гаятри мантра по 108 /или 24/ пъти всеки ден. Древните брамините, а и всички съвременни будисти имат специална броеница със 108 или 24 мъниста.

Смята се, че мантрата се отправя към богинята Гаятри, която е инкарнация на Богинята Сарасвати, която е съпруга на Бог Брахма, символизираща шакти или силата и знанието, чистотата и уменията. Сарасвати е богиня покровителка на изкуствата, поетите, музикантите, както и композиторите. Под формата на Гаятри Деви, с благословията на Бог Брахма, се вярва че тя е дарила четирите Веди, или свещенните книги на Индия, на човечеството. Богинята Гаятри е представена седяща в лотус. Тя има 5 лица, който представляват петте прани – прана, апана, вяна, удана и самана, както и петте елемента - татви – земя, вода, огън, въздух и етер – притхви, джала, теджа, ваю, акаша. Тя има 10 ръце, които носят 5-те айодхас или оръжия – шанкха – раковина, чакра – диск, камала – лотус, варада, абхая, анкуша, уджвала, рудракша мала.

Счита се че ако тя се изпълнява правилно, изчиства грешните постъпки. При правилно практикуване тя дава възможност на човек да навлезе в трансцеденталните полета и да изживее върховното състояние на Бог. Но за да се получи това въздействие на мантрата, е необходимо преди това да се постигнат качества на напълно балансирана личност, да се постигне абсолютна добронамереност, човек да живее изцяло по законите на майката природа.Гаятри мантра развива интелигентност, знание, мъдрост, разширява съзнанието. Гаятри се дава на децата в тяхната 8-ма година, заедно с първата им броеница от 24 мъниста, когато те започват своето академично обучение. Повтаряйки тази мантра, възприятието и вниманието са добри, паметта се усилва, а интелигентността се увеличава.

Тук е текстът на мантрата:

ОуМ БХУР БХУВА СВАХА, ТАТ САВИТУР ВАРЕНЯМ, БАРГО ДЕВАСЯ ДИМАХИ, ДИЙО ЙО НА ПРАЧОДАЯТ. Цялата мантра казва: "Аз се позовавам на Земята - низина, на астралния план, на Небесната равнина, на равнината на духовния баланс, на равнината на човешкото духовно знание, на равнината на Духовния аскетизъм, и равнината на крайната истина. О, страхотна Духовна Светлина, блясък на всички божествености, аз размишлявам върху теб. Моля просветли моя ум. "
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: taniatsiolakidu в Юни 27, 2011, 12:21:27 am
Мантри за привличане на материално благополучие

Изпълнява се с броеница от 24 мъниста или само със съд вода. Възхвалата на водата трябва да бъде, както следва:
Изберете една мантра според предпочитанията си. Опитайте се да я научите наизуст, така че да не се разсейвате от четенето. Докато зареждате водата, включете мантра и я повтаряйте на глас, заедно с протокола, който следва.

Излезте на открито /на балкона или прозореца/, ако нямате броеница, протегнете ръце към луната с дланите нагоре и прочетете мантрата с тих и напевен глас. Ако е възможно, поставете съд с вода, така че лунната светлина да се отразява върху него. Ако Луната не се вижда, представете си мислено че е там някъде в облаците. Продължете да казвате мантрата, докато свършите прехвърлянето на мънистата и почувствате как лунната светлина огрява ръцете ви, и изпълва цялото тяло, което започва да вибрира под нейното влияние. И накрая изпийте заредената с мантрата вода на малки глътки.

Изпълнението на мантра може да става, когато имате нужда от нейното въздействие. Няма ограничение в броя на дните или фазите на Луната /тя винаги е там, независимо доколко я виждаме :)/. Изпълнявайте мантри, докато почувствате положителни промени в живота си. 

КУНГ-РОНО-АМА-НИЛО-ТА-ВОНГ — за бързо привличане на пари.

ОМ ШРИМ ХРИМ ШРИМ КАМАЛЕ КАМАЛАЛАЙЕ ПРАСИД ПРСИД ШРИМ ХРИМ ОМ МАХАЛАКШМИМИЙЕ НАМАХ — за успех и благополучие.

ОМ ГАМ ГАНАПАТАЙЕ НАМАХА — за успех в бизнеса или издигане в кариерата.

ОМ ШРИ ГАНЕШАЙЯ НАМАХ — за материално благополучие, успех в комерсиалните занимания и разцвет на талантите.

РИНДЖАЙЯ-ЧАМУНДЕ-ДХУБХИРАМА-РАМБХА-ТАРУВАРА-ЧАДИ-ДЖАДИ- ДЖАЙЯ-ЙАХА-ДЕКХАГА-АМУКА-КЕ-САБА-РОГА-ПАРАЙЯ-ОМ-ШЛИМ-ХУМ-ПХАТА-СВАХА-АМУКИ-РАДЖОДОША-НАШАЙЯ — за материално благополучие.

РАМАБХАДРА-МАХАШАВАСА-РАГХУВИРА-НРИПОТТАМА-ДАШАСЙАНТАКАМ-МАМ-РАКША-ДЕХИ-МЕ-ПАРАМАМ-ШРИЙАМ — за привличане на придобивки.
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Юни 27, 2011, 02:13:51 am
Просто подчертани от мен са...,нищо повече да се виждат...

Таня...пусни няколко за защита! :-*
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: taniatsiolakidu в Юни 28, 2011, 12:19:14 am
Първо за здраве :)

ОуМ БРАМ БРИМ БРАУМ САХ БУДХАЙЕ НАМАХ   - чете се 37 пъти.

Мантра за изцеление от труднолечими болести - чете се 37 пъти.

ЦАНЛЕГ РИНЧЕН СЕРСАН НЯ АН МЕД
ЧОЙДАГ ОНЧЕН МОНЛА ШАГЖА ТУВ
ЖАЧЕН МОНГАМ ЕНСУ ЗОГБА ЕЙ
ДЕВАР ШЕШБА ЖАДЛА ЧАГЦАЛ ЛО


ДАДЯТА ОуМ В ЕХАНЗЕ В ЕХАНЗЕ
МАХА В ЕХАНЗЕ В ЕХАНЗЕ
РАЗА САМУД ГАД Е СУХА
ЖЕГДЕН ДЕНБИ ЗОВУ ЦЕВЕГМЕД

ДУЙ МИН ЧИВА МАЛУЙ ЖОМ ЗОД ЖИН
ГОН МЕД ДУНАЛ ЖУРВА НАМЖИ ЖАВ
САНЖАА ЦЕВЕГМЕД ЛА ЧАГЦАЛ ЛОО
ОуМ АМА РАНИ ЗЕВАН ДИЕИ СУХА


Мантра, призоваваща Вселенската енергия за изцеление - чете се 37 пъти.
АКСАНФОРИЯ -РАМИНХА-МИНЕЛИЕ-ОЕ-ФОРАМ

Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: taniatsiolakidu в Юни 28, 2011, 12:26:25 am
Мантра за защита от негативни сили - чете се 37 пъти.
 
ЯТА АХУНА ВАРИА 

Мантра при нужда от незабавна защита. Успокоява при силен стрес и емоционална възбуда - чете се 37 пъти.
АУМ НАМА НАРАЯНА
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Юни 28, 2011, 04:27:37 pm
Благодарим много...
Чакаме следващите....

Ето нещо и от мен....

White Tara Mantra (108 Repetitions)
(http://www.youtube.com/watch?v=Ukr6ohaShM0)

(http://farm4.static.flickr.com/3031/3031353198_fd7988e505.jpg)

Бяла Тара: състрадание, дълголетие, лечение, позната още и като Чинтрачакра, колелото, което осъществява желанията;


Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Октомври 03, 2011, 09:41:34 am
http://www.pan-bg.com/articles.php?id=239

http://vbox7.com/play:5b537fb8

Мантра за Любов! :-*
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Октомври 03, 2011, 09:50:15 am
ОМ ХРИМ КЛИМ ШРИМ НАМАХ2)
Мантра за ежедневно пеене носеща богатство

ОМ ШРИ КАЛИ НАМАХ
мантра, предизвикваща разрушаване на всякакво зло.

ОМ ШРИ НАМАХ ШВАЙЯ
мантра за изчистване на организма.

АЛАУМ РАУМ ОМ
помага за разрушаване на агресивните структури в енергийното поле на човека.

КЛИМ ХРИШИКЕШАЙА НАМАХ
мантра за материални придобивки

ОМ ДРАМ ДРИМ ДРАУМ САХ ШУКРАЙЕ НАМАХ
увеличение на духовното и материално богатство

ОМ HАMO НАРАЙА НАЙА
усилва свойствата на водата и хармонизиратялото на човека

ОМ БРАМ БРИМ БРАУМ САХ БУДХАЙЕ НАМАХ
мантра на здравето

ОМ САЧЧИДЭКАМ БРАХМА
мантра за постижения в интелекта и науката

Защита ОМ ШРИ ДУРГАЙАЙ НАМАХ ОМ ДУРГАМ ДЕВИМ САРАНАМАХАМ ПРАПАДЙЕ
тази мантра отстранява препятствия, давва сила и влиятелност

ОМ ШРИ МАХАЛАКШМИЯЙ НАМАХ
тази мантра дава материално и духовно богатство, хармонизира семейството. Дава богатство, здраве, мъдрост, човечност, самопознание, състрадание, смирениеОМ ШРИ МАХА ГАНАПАТАЙЕ НАМАХ ОМ ШРИ ГАНЕШАЯ НАМАХ
Тези две мантри премахват всички пречки, които могат да се появят по жизнен път на човека.

http://www.youtube.com/watch?v=lGT55tWmMQ4&feature=fvwrel
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Октомври 03, 2011, 02:36:31 pm
В магията мантрите играят много важна роля. Те концентрират в себе си огромна сила, която позволява на мага да постигне успех в едно или друго свое действие.
Магичната мантра не започва да работи веднага. Необходимо е тя да се прилага настойчиво, многократно да бъде произнасяна. Само в този случай може да се каже, че тя 'зазвучава'. Практикуващият трябва да се слее с мантрата в едно цяло и едва тогава тя започва да работи напълно. За да се постигне успех обикновено са необходими 180-210 занятия.
 
Предлагаме на вашето внимание едни от най-често прилаганите в практиката мантри.
А НИМ АХ ОХ — мантра на психическото развитие.
ОМ ЛАМ — призив на енергията на земна стихия.
ОМ ВИТХАМ — свързване на низшите и висши форми на мислене.
АЛАУМ РАУМ ОМ — тази мантра помага за разрушаване на агресивните структури в енергийното поле на човека.

Мантри за призоваване енергията на огъня:

ОМ ШРИ АГНИ НАМАГ
ОМ РАМ
ШРИ РАМ ДЖАЯ РАМ ДЖАЯ ДЖАЯ РАМ

Мантри, водещи до съединение с истината:

ОМ TAT CAT
ОМ ВИДЖАМ
ОМ ШРИ ГУРУ НАМАСТE ОМ – дава възможност на практикуващия да влезе в контакт с Великите Учители.
ОМ ШРИ КАЛИ НАМАХ — мантрата, предизвикваща разрушаване на всякакво зло.
ОМ ШРИ НАМАХ ШВАЙЯ — мантра за изчистване на организма.

Често използвани в магията са мантри, прлагани за предпазване на мага от зловредни външни въздействия.

Например:

ИАД ХА АХУ ВАИРИО — мантра, която изчиства магическия кръг, в който се намира мага.

Мантри за единение със стихийте:

За да се съедините със силата на някоя стихия, трябва да произнесете 12 пъти мантрата на съответната стихия, заедно с мантра ОМ.

ОМ ЛАМ — мантра за стихията земя.
ОМ ВАМ — за стихията вода.
ОМ ПАМ — за стихията въздух.
ОМ РАМ — за стихията огън.

Постигнал единение с дадена стихия, магът я представлява, при условие, че е усвоил 'звученето' на мантрата й.

ХАРЕ ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ – мантрата за призоваване на сулата на Буда.
ОМ ШРИ ГУРУ НАМАСТЕ ОМ – това е мантра - призив към силата на Гуру. С нея трябва да се отнасяте много внимателно. Тя притежава много сила. За да работите с нея е нужно вие самите да имате голям енергиен потенциал и определени знания. Само тогава ще съумеете да се справите с получената от мантрата сила.
Някои мантри има двояко значение. Например, мантрата, призоваваща разрушението на всяко зло ОМ ШРИ КАЛИ НАМАХ може да се използва и за очистване на организма от щлаки и токсини. Необходимо е 33 пъти да изкажете мантру отпред назад към чаша вода, след което да я изпиете. Настъпва много интензивно очистване на организма, затова се налага тази мантра да се използва от здрави хора, с достатъчно вътрешна сила. Дори и при тях са е възможно да има силно повръщане, леко бъбречно възпаление или втрисане.
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Октомври 03, 2011, 03:13:49 pm
Мантрата е звукова вибрация, предизвикваща у човека състояние на покой и доброта, освобождава го от деструктивни програми. Мантрите съединяват човека с Космоса, освобождават от болести и неприятности.
Когато повтаряме мантрата, всички клетки в тялото ни започват да вибрират и те започват да трептят в съответствие със звуците от мантрата, като се настройват на информацията, която е кодирана в нея. Така става пренаписване на програмите. Негативната информация се изтрива, тялото оздравява, изменят се условията на живот.

Мантрите помагат и за лечение. Възпроизвеждането на някои гласни предизвиква колебателен ефект в организма на човека, в нервната система, жлезите с вътрешна секреция, мозъка, като ги кара да се изчистват и освобождават от всичко ненужно. По този начин става и изчистването.

Само повтаряне на мантрите обаче не е достатъчно. Добре е да знаем какво означават, за да не произнасяме неразбираеми срички, които не са ни присъщи. Освен това е необходимо да се настроим за положителна промяна в живота ни и така ефектът ще е по-бърз.

Мантрата е религиозна сричка, дума или стихотворение, обикновено написана на Санскрит. В зависимост от школата и философията, свързана с мантрата, тя може да бъде използвана по различен начин. Преди всичко тези думи създават вибрации, които карат практикуващия ги да се съсредоточи и вглъби в себе си. Понякога мантрите се използват при религиозни церемонии, за натрупване на благосъстояние, за избягване на опасности или за премахване на враговете. Мантрите произлизат от Индия във ведическия индуизъм, а по-късно са възприети от будистите и джайнистите. Понастоящем мантрите се използват в най-различни духовни практики.
Думата мантра е санскритска дума, състояща се от корена man- „manas — съзнание“ и наставката –tra означаваща „инструмент, средство“. Ето защо буквално „мантра“ означава „инструмент на съзнанието“. Мантрите са предназначение за освобождаване на ума от илюзията и материалната обвързаност. Монотонното пеене (напяване) е процес на повтаряне на дадена мантра.

Въведение

Мантрите имат някои общи черти със заклинанията в смисъл, че те са превод на човешката воля и желание във формата на действие. Дори др. Едуард Конзе, изучаващ будизма, често е превеждал „мантра“ като „заклинание“. Като символ, за звуците се смята, че въздействат на това, което символизират. Гласните звуци често се възприемат като имащи магическа сила или дори представящи думите или речта на някое божество. За авторите на индуските свещени писания – Упанишадите, самата сричката Аум е мантра, представяща Брахман, божеството, но също и целостта на сътворението. Само да произнесеш тази сричка е като да изпиташ “небесното” по много директен начин. Кукай изказва предположението, че всички звуци са гласа на Дармакая Буда – т.е. както в индуско-упандишадските и йогистките представи, тези звуци са проява на крайната действителност. Думите имат загадъчна сила, чрез която могат да ни влияят. Една от възприетите научна етимология свързва думата „мантра“ с „manas“, значещо „съзнание“ и „trāna“, означаващо „защита“, от където следва, че мантрата е нещо, което пази съзнанието ни. Обаче на практика ще видим, че за мантрата се смята, че прави много повече от това просто да защитава съзнанието ни.

В много култури буквите са тези, които имат силата – например еврейската Кабала или англо-саксонските руни. Буквите дори могат да имат и гадателска функция. Брамините били жреческата каста на Арийците. Случило се така, че те запазили свещените писания – първоначално Ведитe, но после и Упанишадите. Години наред те били единствените, които знаели мантрите или свещените формули, които трябвало да бъдат напявани при всеки важен момент. Въпреки това, с появата на егалитаристката индуска школа по йога, Веданта, Тантра и Бхакти, вече мантрите били предавани свободно като част от общо практикуваната индуска религия. . Мъдър в Индия бил някой, който е „чул много“. Освен това мантрите са и звукови символи. Какво точно символизират и как действат зависи от контекста и от съзнанието на човека, който ги повтаря. Изследвания на звуковия символизъм предполагат, че звуците имат значение независимо от това дали го осъзнаваме или не. Нещо повече – може да има множество слоеве символизъм, свързани с всеки звук. Ето защо дори и да не ги разбираме, мантрите не са просто безсмислено бръщолевене – не съществуват изказвания, които напълно да нямат значение. Може да гледаме на мантрата като гама от различни контексти за да видим какво означава тя в тях: Om може да означава нещо съвсем различно за индус и друго за тибетски будист.

Докато индуските тантри най-накрая възприели и буквите така както и звуците като изобразяващи божественото, съществената промяна в изтъкването на писмеността била когато будизмът стигнал до Китай. В Китай нямало обединяващ духовен език като Санскрит. Ето защо се достигнало до единство чрез един писмен език, който бил гъвкав в произношението, но по-прецизен от гледна точка на понятията, които всеки знак представял. Всъщност индийците са имали много писмености, с които еднакво добре е можело да се пише санскрит. Китайците ценели много повече писмения език отколкото индийските будистки мисионери. Така писането на мантри се превърнало в религиозна практика. Ето защо докато брамините били много взискателни към правилното произношение, китайците и всъщност други будисти от Далечния изток били по-малко загрижени за него отколкото за правилното изписване. Писането на мантри и преписването на текстове като духовна практика били много усъвършенствани в Япония, а писането на Сидхам – писменост, на която много будистки сутри били написани, в наши дни може да бъде видяна само в Япония. Въпреки всичко повтарянето на написани мантри е също познато в много индийски религиозни секти.

Мантрата в индуизма

Първоначално мантрите са се появили във великите индуски свещени книги – Ведите. На практика във всички индуски свещени книги, писанието е оформено усърдно в дву-редови “шлоки” (shlokas) и повечето мантри следват този образец, въпреки че често се срещат и мантри от един ред или дори една дума.

Най-основната мантра е Аум, която е позната в индуизма като “пранава мантра”, началото на всички мантри. Философията скрита зад нея е идеята за нама-рупа (име-форма), която допуска, че всички неща, идеи или същества във феноменологическия космос имат някакъв вид име и форма. Най-основното или първоначално име и форма е първичната вибрация на Аум, защото то е първата проявена нама-рупа от Брахман, непроявената реалност/нереалност. По същество, преди съществуванието и отвъд съществувание има само Една реалност, Брахман, и първото проявление на Брахман в съществуванието е Аум. По тази причина Аум се смята за най-съществената и мощна мантра и затова се слага пред или след всички индуски молитви. Докато някои мантри могат да призоват единични Богове или принципи, най-фундаменталните мантри като “Аум”, “Шанти мантра” или “Гаятри мантра” и др. фокусират в Първичната реалност.

В индуските тантри вселената е звук. Висшето (пара) поражда съществувание чрез Света (Шабда). Сътворението се състои от вибрации на различни честоти и амплитуди, които предизвикват събитията в нашия свят. Най-чистите вибрации са var.na (вар.на), вечните буквите (писанията), които ни се разкриват частично като доловими звуци или визуални форми.

Вар.ните са атоми от звук. Изградена е сложна символична връзка между буквите и елементите, боговете, знаците от зодиака, частите от тялото – буквите били обогатени в тези връзки. Например в Етрарея-араня-Упанишад намираме:

“Беззвучните съгласни представляват земята, съскавите – небето, гласните – “небесата”.
Беззвучните съгласни представляват огъня, съскавите – въздуха, гласните – слънцето? Беззвучните съгласни представляват окото, съскавите – ухото, гласните – съзнанието”

Фактически всяка буква станала мантра, а езикът на Ведите – Санскрит – съответства дълбоко на природата на нещата. Така Ведите почнали да представляват самата реалност. Зародишната сричка Ом представлява основната единица реалност, която е Брахман.

Mantra Japa

Мантра Джапа е било понятие на Ведическите мъдреци, което въплътява мантрите като основна форма на пуджа или преклонение, чиито завършек се смята за мокша - освобождение. По същество, Мантра джапа означава да се повтаря дадена мантра. Това е станало установена практика във всички индуски течения, от разнообразните Йога течения до Тантра. Тази практика включва повтаряне на мантрата отново и отново, обикновено в цикли на благоприятни числа (в кратни на 3), като най-популярният е 108. По тази причина индуските мали (огърлици от зърна - броеници) почнали да бъдат правени от 108 зърна и гладното "меру" зърно. Посветеният, който извършва джапа използвайки пръстите си отброява всяко зърно докато повтаря избраната мантра. Когато достигне 108 повторения, ако поиска да продължи нов цикъл от мантри, посветеният трябва да обърне малата без да пресече "меру-то" и да почне да повтаря отново.

Казват, че чрез джапа посветеният достига единност или крайна съсредоточеност върху избраното божество или първична идея на мантрата. За вибрациите и звуците на мантрата се смята, че са от особена важност и от там много индуски школи предполагат, че отекването на звука събужда праната или духовната жизнена сила и дори, че се стимулират чакрите.

Всякоя шkола от свещените индуски текстове като Ведите, Упанишадите, Бхагавад Гита, Йога сутра, дори и Махабхарата, Рамаяна, Дурга-сапта-шати или Чанди се смята за достатъчно мощна за да бъде повтаряна с огромен ефект и затова има статуса на мантра.

Много разпространен вид мантра се оформя от името на някое божество. Нарича се Намаджапа (нама = име). С този вид мантра се поздравява по такъв начин "Аум намах ----" или "Аум джай ---" или множество други комбинации. Често срещани примери са "Аум намах Шивая" (Аум, прекланям се пред господ Шива), "Аум намах Нараяная" или "Ом намо Бхагавате Васудеваая" (Поздрави на Всемирния бог Вишну), "Аум Шри Ганеша Намах" (Аум на Шри Ганеша) и "Ом Каликаяе намах"...
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Октомври 03, 2011, 03:29:03 pm
http://www.youtube.com/watch?v=K5EH_VNh_lc

Давайте на хората повече, отколкото те искат, и го правете от чисто сърце.

Научете Вашето любимо стихотворение.

Не вярвайте на всичко, което сте чули, не изразходвайте всичко, което имате, не спете, докато не се почувствате уморени.

Винаги, когато изговаряте “Обичам те” , имайте точно това предвид.

Винаги, когато казвате “Извинявай”, гледайте човека в очите.

Вярвайте в любовта от пръв поглед.

Никога не игнорирайте сънищата си.

Обичайте от душа и страстно, дори и да Ви боли, защото това е единственият начин да изживеете живота си пълно.

Разрешавайте всичките спорове с чисти средства, без да оскърбявате.

Никога не съдете за хората по техните роднини.

Приказвайте бавно, но мислете бързо.

Ако Ви зададат въпрос, на който не искате да отговорите, усмихнете се и попитайте: “Защо Ви е нужно да знаете това?”

Помнете, че и най-силната любов и най-големите достижения се съпътстват и с най-голям риск.

Позвънете на майка си. Ако не можете, поне помислете за нея.

Казвайте “Наздраве” винаги, когато някой киха.

Ако сте загубили, извлечете си поука.

Помнете 3 правила:

Уважавайте себе си.

Отнасяйте се към всички с уважение.

Бъдете отговорни за всичките си постъпки.

Не позволявайте малък спор да стане причина за прекратяване на приятелството.

Винаги, когато сгрешите, направете всичко възможно да поправите грешката.

Усмихвайте се, когато говорите по телефон, разговарящият насреща ще го усети.

Оженете се за човек, който обича и да побъбри, защото като остареете ще разберете, че умението да побъбриш ще бъде най-цененото качество, което ще намирате у хората.

Прекарвайте известно време в самота.

Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.

Помнете, че понякога мълчанието е най-добрия отговор.

Четете повече книги и гледайте по-малко телевизия.

Водете добър и честен живот. Когато остареете и започнете да си спомняте миналото, ще можете да се насладите отново.

Вярвайте в Бога, но заключвайте по-добре колата си.

Добрата атмосфера в дома Ви е важна.

Правете всичко възможно, за да е домът Ви спокоен и хармоничен.

Ако сте се скарали с някого от близките си, опитайте да решавате с него само текущите проблеми.

Не дълбайте в миналото.

Четете между редовете.

Яжте повече ориз.

Споделяйте знанията си. Това е път към безсмъртието.

Бъдете нежни към нашата Планета…

Бъдете естествени. Слушайте зова на природата.

Занимавайте се само със своите работи.

Не се доверявайте на партньора си, ако той/тя не си затваря очите, когато се целува.

Поне веднъж годишно посещавайте място, където не сте били никога.

Ако печелите много пари, давайте за благотворителност. Това е най-голямата награда, която може да Ви предостави съдбата.

Помнете, че понякога и неуспехът е от полза.

Запомнете хубаво всички правила, за да знаете как да ги нарушавате най-добре.

Помнете, че най-добрите отношения са тези, при които любовта ви един към друг е по-важна от необходимостта да сте заедно.

Съдете за висотата на своя успех по това, от което се е наложило да се лишите, за да го достигнете.

Отнасяйте се към Любовта и нейните плодове с най-пълна решителност, но без да очаквате твърде много в замяна.

 
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: taniatsiolakidu в Октомври 04, 2011, 08:20:26 am
Искам да споделя тези полезни мантри:
Главна мантра Ом http://openyoga.ru/av_yoga/Mantry_Rig_veda/Om.mp3 (http://openyoga.ru/av_yoga/Mantry_Rig_veda/Om.mp3)
Ганеша - за отстраняване на препятствия - АУМ  ГАМ  ГАНАПАТАЙЕ  НАМАХ - АУМ  http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_02_om_gam_ganapataye_hamah.mp3 (http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_02_om_gam_ganapataye_hamah.mp3)
Сарасвати - за покровителство и защита на знанията -  Om Сарасвати AYM Намах - Om  http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_03_om_aim_sarasvataye_namaha_om.mp3 (http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_03_om_aim_sarasvataye_namaha_om.mp3)
Мантра Кали - премахва невежеството и страха от смъртта - АУМ  КРИМ  КАЛИКАЙЕ  НАМАХ - АУМ  http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_04_om_krim_kalikaye_namaha_om.mp3 (http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_04_om_krim_kalikaye_namaha_om.mp3)
Дурга - единна Божествена енергия - АУМ  АЙМ  ХРИМ  КЛИМ  ЧАМУНДАЙЕ ВИЧЧЕЙ  НАМАХ - АУМ http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_05_om_aim_hrim_klim_chamundaye_namah_om.mp3 (http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_05_om_aim_hrim_klim_chamundaye_namah_om.mp3)
Маха Лакшми - мантра носеща разцвет, енергия и хармония - АУМ  ШРИМ  ХРИМ  КЛИМ  МАХА ЛАКШМАЙЕ  НАМАХ - АУМ http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_08_om_shrim_hrim_klim_mahalakshmaye_namah_om.mp3 (http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_08_om_shrim_hrim_klim_mahalakshmaye_namah_om.mp3)
Вишну Гайатри - за семейно благополучие - АУМ НАРАЙЯНАЙЯ ВИДМАХЕ, ВАСУДЕВАЙЯ ДХИМАХИ, ТАННО ВИШНУХ ПРАЧОДАЙЯТ http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_11_vishnu_gayatri.mp3 (http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_11_vishnu_gayatri.mp3)
Шива Гайатри - за отзвучаване на проблемите, успех и благополучие АУМ ПАНЬЧВАКТРАЙЯ  ВИДМАХЕ, МАХАДЕВАЙЯ ДХИМАХИ, ТАННО РУДРАХ ПРАЧОДАЙЯТhttp://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_12_shiva_gayatri.mp3 (http://happyoga.narod.ru/33_harish_johari_1/33_hj1_12_shiva_gayatri.mp3)
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Октомври 04, 2011, 09:37:03 am
Искам да споделя тази прекрасна мантра Om Mani Padme Hum

Оооо, Привет Таня.... ;D :-*

Как си? Радвам се, че те *срещам*....


Om Mani Padme Hum..

Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: taniatsiolakidu в Октомври 04, 2011, 10:13:36 am
Оооо, Привет Таня.... ;D :-*

Как си? Радвам се, че те *срещам*....
 
Om Mani Padme Hum..
[/quote]
Благодаря прекрасно, аз също, и преди всичко че днес имам време да почето от форума :)
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: teia в Декември 14, 2011, 09:42:38 am
Мантра за развиване на интуицията и вземане на подходящо решение подсказано от Аз-а:
"Аз съм огромен океан от любов и светлина. Вслушвам се в себе си. Долавям гласа на истината, която ми помага да направя подходящия избор. Доверявам се на своята душа, която помни. Амин."


Мантра на любовта
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wawknsOhwBM#t=83s
Харесвам ми да я слушам
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Юли 09, 2012, 10:57:55 am
http://www.youtube.com/watch?v=TDUdT5z_CBU&feature=related

Мантра , която ме зарежда изключително... :-*
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: teia в Юли 09, 2012, 04:33:48 pm
http://www.youtube.com/watch?v=TDUdT5z_CBU&feature=related

Мантра , която ме зарежда изключително... :-*

Марая тази е изключителна  :x_70: Благодаря ти !
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: lili_9 в Април 03, 2013, 03:43:11 pm
Здравейте. Имам опит с медитацията и наскоро се реших да пробвам с мантрите. Имам много проблеми на главата си и не става със  Тайната - тя работи само за едно нещо. Мантрите могат ли наистина да ми помогнат, или само ще си изгубя времето? Предварително казвам, че не вярвам в никакви богове.
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Януари 07, 2017, 03:34:23 am
Многократното повтаряне наум на дума, фраза (МАНТРА) установява връзка с Бог. Може да се повтаря по време на медитация, йога, а може да се използва и в ежедневието.

Мантра е една дълбинна практика на ума. Съсредоточавате се върху думата. Тази дума може да е ОМ, АУМ, ЛАМ, ВАМ… Смята се, че звукът ОМ е създал материята, изтегляйки материята от Празнотата. Фразата трябва да е кратка, звучна, трябва да съдържа свято или свещено име. Силата й се крие в самото повтаряне. Самата дума носи вибрации при произнасянето й. Произнасяйте я бавно и концентрирано. По всяко време може да я повтаряте – докато отивате на работа, докато се разхождате, докато пазарувате, докато миете чинии или тичате в парка.

Като спрете да я повтаряте, фокусирайте с върху чувствата и усещанията си.

Използвайте я в момент на страх, болка, гняв, при силни емоции. Мантрата води до трансформация, пречиства ума и емоциите, води до изцеление на тялото – ментално, емоционално, физически.

Когато чуваме думите често, това повторение води до повишаване на здравето, до пречистване и лечение. При концентрирането и повторението се изисква дисциплина. Умът скача, блуждае, иска да спре, да избяга другаде, връщате го тук и сега. Умът бавно притихва и се дисциплинира – започва да слуша.

Този начин на медитация помага при самолечение. Една добра мантра е АВЕ МАРИЯ. Изпълва те със спокойствие дори в най-трудните моменти.

Когато не сте заети, в ума ви кънти мантрата. Това е директната ви връзка с Бог.


Много хора вярват в силата на молитвата, но не знаят как се постига.

Всичко може да се разреши благоприятно, ако човек практикува молитва.

Молитвата има уникална мощ! Тя е най-голямата сила, която човек има, когато се моли.

Когато се молим, изпращаме и получаваме много енергия.

Молитвата пречиства, възродява. Тя прониква дълбоко във вас, става част от вас.

Когато се молите, влизате в контакт с Твореца, Бог, Висша сила.

Как става?

1.Преди да започнете, помислете за какво ще отправяте молитва.

2.Молитвата се практикува в усамотение. Това е един процес на свързване на Аза с Бог – отваряне на съзнанието за Бог.

3.Важен фактор в този процес е вярата. Молитвата трябва да е правилно насочена.

4.Когато разговаряте с Бог, представете си, че разговаряте с най-близкия си приятел. Споделете му проблемите си, мъката си.

5.С много обич отправете молитвата си с думите: “Господи, нека бъде волята ти в живота ми. Изпрати ми, моля те, просветление. Дай ми знак какво да правя, как да постъпя.” А след това, оставете нещата в Божиите ръце и Божията воля.

6.Молете се смирено, простичко, фокусирани върху Божията любов и присъствие. Нека молитвата бъде кратка. Правете я често – така усещате, че не сте сами; усещате Божието присъствие.

7.Когато се молите, започвайте и завършвайте молитвата с благодарност.

8. Бъдете постоянни. Може да отправяте молитви към Бог навсякъде и по всяко време.

Господи, нека бъде волята ти в живота ми!

Нека усвоя всички уроци, които идват в живота ми!

Знам, че ще ме направят по-силен(а), още по-любящ ЧОВЕК!

Знам, че всичко е за добро, Господи!

Смирявам се, смирявам се, смирявам се!

Нека бъде волята ти в живота ми! Доверявам ти се!

Живей в мен, Господи,

влез в мен сега, насити ме с присъствието си!

Чувствам те, обичам те!

Благодаря ти Господи, амин!

 
Титла: Re: Мантрите, ключове отварящи заключените врати на Вселената
Публикувано от: Марая в Декември 10, 2018, 01:52:11 pm
Самые мощные мантры для привлечения денег

КУНГ-РОНО-АМА-НИЛО-ТА-ВОНГ — предназначена для легкого и быстрого привлечения денег.

ОМ ШРИМ ХРИМ ШРИМ КАМАЛЕ КАМАЛАЛАЙЕ ПРАСИД ПРАСИД ШРИМ ХРИМ ОМ МАХАЛАКШМИМИЙЕ НАМАХ — предназначается для успеха в делах и привлечении благополучия.

ОМ ГАМ ГАНАПАТАЙЕ НАМАХА — используются для вхождения в резонанс с энергиями удачи в бизнесе, в делах и успешного продвижения по карьерной лестнице.

ОМ ШРИ ГАНЕШАЙЯ НАМАХ — служит усиливает человеческие таланты и дает успех в торговле и коммерческий операциях.

РИНДЖАЙЯ ЧАМУНДЕ ДХУБХИРАМА РАМБХА ТАРУВАРА ЧАДИ ДЖАДИ ДЖАЙЯ ЙАХА ДЕКХАГА АМУКА КЕ САБА РОГА ПАРАЙЯ ОМ ШЛИМ ХУМ ПХАТА СВАХА АМУКИ РАДЖОДОША НАШАЙЯ — дарит процветание и изобилие во всех его проявлениях.

РАМАБХАДРА МАХАШАВАСА РАГХУВИРА НРИПОТТАМА ДАШАСЙАНТАКАМ МАМ РАКША ДЕХИ МЕ ПАРАМАМ ШРИЙАМ — создана для привлечения и увеличения всех видов прибыли и материального достатка.